height="132" />
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uzun Hasta Kuyrukları Tepkilere Yol Açıyor
213 okunma

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uzun Hasta Kuyrukları Tepkilere Yol Açıyor

ABONE OL
Nis 13, 2024 17:01
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uzun Hasta Kuyrukları Tepkilere Yol Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbetçi doktor sayısının azlığı nedeniyle hastalar uzun kuyruklarda bekliyor. Bu durum, özellikle tatil günleri ve haftasonları yoğunlaşarak hasta ve hasta yakınlarının tepkisine yol açıyor.

Batmanda yerel bir haber sitesinin haberine göre, hastalar ve hasta yakınları, doktor sayısının yetersizliğinden dolayı uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Özellikle tatil günleri ve haftasonları bu durumun daha da kötüye gittiğini ve hastaların uzun süreler boyunca muayene sırası beklemek zorunda kaldığını ifade ediyorlar.

Hasta yakınları, yetkililerden nöbetçi doktor sayısının artırılmasını talep ediyor. 90’lı yıllara dönmüş gibi hissettiklerini söyleyen yakınlar, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasına rağmen hastaların hala kuyruklarda sıra beklemesi 90’lı yılların sağlık ocaklarını andırıyor. Bu durumu düzeltmek yetkililerin elinde. Doktor sayısında sıkıntı varsa talep etsinler, eğer yoksa da nöbette bir doktor varsa bu sayıyı 2’ye 3’e çıkarak bu sorunu çözebilirler. Bu görüntülerin oluşmasına kim neden izin veriyor anlamış değiliz” şeklinde konuşuyor.

Bu durumun Batman’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü ve hasta haklarının ihlal edilmesine neden olduğunu savunanlar, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Sağlık Bakanlığı ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konudaki açıklamaları ve sorunun çözümü için ne gibi adımlar atacağı merak konusu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.