height="132" />
CHP’li Müzeyyen Şevkin: “Bir tarafta lüks yaşam diğer tarafta yoksulluk…

CHP’li Müzeyyen Şevkin: “Bir tarafta lüks yaşam diğer tarafta yoksulluk…

ABONE OL
Nis 29, 2024 15:17
CHP’li Müzeyyen Şevkin: “Bir tarafta lüks yaşam diğer tarafta yoksulluk…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yurttaşların zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından icra takibine alınan bireysel kredi ve kredi kartı borçlarında yıl başından bu yana 13,2 milyar liralık artış gözlendiğini bildirdi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in dile getirdiği konular oldukça ciddi ve endişe verici. Özellikle vatandaşların borçlarındaki artış ve bu borçların artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle daha da büyümesi, ekonomik sıkıntıların derinliğini gösteriyor.

Müzeyyen Şevkin’in vurguladığı gibi, vatandaşların borçlarını ödemekte güçlük çekmeleri ve borçlarıyla başa çıkmak için yeni borçlar almaları, kısır bir döngü oluşturabilir. Bu durum, ekonomik açıdan zor zamanlar geçiren ailelerin yaşam standartlarını daha da düşürebilir.

CHP’li Müzeyyen Şevkin, bir yazılı açıklamasında, vatandaşların alım gücünün ciddi şekilde azaldığını belirtti. Ayrıca, annelerin çocuklarına süt alamaz hale geldiğini ve insanların yüksek fiyatlar yüzünden kırmızı eti unuttuğunu ifade etti. Şevkin, vatandaşların borçlarını ödemeye çalıştığını ancak yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle bu borçların her geçen gün arttığını dile getirdi. Ayrıca, bankaların zaman zaman bu borçları düşük bir karşılıkla varlık yönetim şirketlerine devrettiğini ve bu yüzden gerçek rakamın çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.