height="132" />
Nazilli Devlet Hastanesi’nde Yeşil Reçete Skandalı…

Nazilli Devlet Hastanesi’nde Yeşil Reçete Skandalı…

ABONE OL
Oca 8, 2024 15:22
Nazilli Devlet Hastanesi’nde Yeşil Reçete Skandalı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktorun, yeşil reçete ilaçları usulsüz şekilde satarak büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıktı. Doktorun, 13 bin 634 kişiye 24 bin 86 kutu yeşil reçete ilaç yazdığı ve bu ilaçların eczane satış değerinin 12 milyon TL olduğu öğrenildi.

Doktor R.Ü.G.’nin, hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan D.U. ile birlikte hareket ettiği ve ilaçların satışını gerçekleştirdiği öne sürüldü. İki şüphelinin, ilaçları hastane dışındaki kişilere satarak para kazandıkları iddia edildi.

Olay üzerine Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, operasyon düzenlediği iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında, doktorun evinde ve hastanedeki odasında yapılan aramalarda çok sayıda yeşil reçete ve ilaç ele geçirildi.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, sağlık camiasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor ve hastane güvenlik görevlisinin, yeşil reçeteyle satılan ilaçlarla ilgili yasa dışı faaliyetlerine ilişkin Bakanlığımıza ulaşan ihbar üzerine, İl Jandarma Komutanlığımız tarafından adli ve idari işlem başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Koca, açıklamasında, “Sağlık çalışanlarımızın mesleki etik ilkelerine uymaları, hasta haklarına saygı göstermeleri ve yasalara riayet etmeleri son derece önemlidir. Bu tür davranışlar, hem sağlık hizmet sunumunu olumsuz etkiler hem de vatandaşlarımızın güvenini sarsar. Sağlık çalışanlarımız bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.