height="132" />
KURBAN Kesmek hayal oldu.

KURBAN Kesmek hayal oldu.

ABONE OL
Nis 23, 2024 19:01
KURBAN Kesmek hayal oldu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarındaki artış ve üreticilerin yaşadıkları sorunlar ele alınırken ,2023 yılı Kurban Bayramı’nda en yüksek büyükbaş hayvan fiyatının 80 bin TL olduğu, ancak bu yıl büyükbaş kurbanlıklarının en düşüğünün 110 bin TL’den başlayacağı söz konusu.

Kurban Bayramı yaklaşıyor, büyükbaş hayvanlarda da kurbanlık satışları başladı. Kurban fiyatları geçen yıla göre yüzde % 100’e yakın artış göstermiş bulunuyor. Bir yıl içinde özellikle yemdeki artış, ahır giderleri, aşılar ve veteriner giderleri artışı, hayvan fiyatlarını katladı..

Üretici  “750 kilo bir tosunu 210 bin liraya sattıklarını, geçen yıl bu hayvanın 95-100 bin lira civarında olduğunu ifade ediyor. Geçen yıl yemin çuvalı 250 lira iken  şimdi 600 lira. Geçen yıl bakıcı aylığı 15 bin liraydı, şimdi 30 bin lira oldu. Geçen yıl ilaç 150 liraydı, bu yıl 350 lira oldu. Yani, ilaç, yem, ahır giderleri, işçilik ve veteriner masraflarındaki artış % 100’lük bir artışla hayvan maliyetine yansıdı.

Kesimlerde bundan nasibini aldı geçen yıl hisse başına 2 bin lira alan kasaplar bu yıl hisse başına 5 bin lira alacağa benziyor. Ne diyelim KURBAN Kesmekte hayal oldu..

Özel Haber (Serkan ŞENKAL )

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.