height="132" />
Baskil belediye başkan aday adaylığında sürpriz isim belli oldu

Baskil belediye başkan aday adaylığında sürpriz isim belli oldu

ABONE OL
Eki 3, 2023 16:55
Baskil belediye başkan aday adaylığında sürpriz isim belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baskil İlçesinin önemli eşraflarından geçmişiyle ilçeye büyük emekleri olan halkın takdir ettiği Gazeteci Mehmet Zafer’e Kamuoyundan gelen aday ol baskısına cevap vererek Baskil’den Yeniden Refat Partisi’nde Aday Adaylığını Açıkladı.

BU SEFER BASKİL KAZANACAK..

Geçmişiyle örnek gösterilen, Baskil Halkı ile iç içe Baskil Sevdalısı Mehmet Zafer’in şimdiden kamuoyunda Belediye Başkanlığı yarışında rakiplerine büyük fark atacağı konuşulurken Hemşerileri ise tebriklerini ileterek” Bu Defa Baskil İlçesi ve Halkı Kazanacak” diyorlar.

Mart 2024 Yerel seçimlerde Elazığ’ın Baskil İlçesi’nde Yeniden Refah Partisi’nden aday adaylığı başvurusunda bulunan Mehmet Zafer “ Model, modern ve marka ilçe Baskil için projelerimizle belediye başkanlığına talibiz  “ dedi.

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin şu ana kadar yapılan seçimlerden çok daha hareketli geçeceğini vurgulayan Mehmet Zafer “ Yeniden Refah Partisi’nin 3’üncü nesil belediyecilik anlayışının ülkenin en küçük yerleşim birimlerinden başlayarak üretime ve kalkınmaya yönelik olmasının ülkemiz açısından önemli olduğunu ifade etmek lazım. Baskil ilçesi, yüzölçümü bakımından ülkemizin en büyük ilçeleri arasında yer almasına rağmen maalesef yıllardır yapılan yanlış politikalar yüzünden gelişememiş ve sürekli olarak dışarıya göç vermiştir. Bizler üretime ve istihdama yönelik projelerimizle öncelikle ilçemizde bulunan mevcut nüfusu elimizde tutup ,dışarıya göç veren değil, tam aksine dışarıdan göç alan bir ilçe olacağız “ dedi.

BU KADAR YOKUN İÇERİSİNDE NASIL GELİŞECEKSİN!

Baskil ilçesinin Elazığ ve Malatya arasında olmasına rağmen atıl duruma getirilmesin de yanlış politikalar yüzünden olduğunu vurgulayan Mehmet Zafer “ konum itibariyle gelişmeye en müsait bir ilçe olacakken, gelişmeyi bir kenara bırakın da sürekli olarak gerileyen ve atıl duruma gelen bir ilçe olacaksın !  İşte bu durum şu ana kadar yapılan yanlış politikaların ürünüdür. Tarım arazilerin var, tarımın yok, meyve ağaçların var, meyveciliğin yok, tarihi ve turistik yerlerin var ,turistin yok. Sahilin var, ama sahil projen yok. Peki bu kadar yokun içerisinde nasıl gelişeceksin ? Bu mümkün değil. Bizler ,sahip olduğumuz varlığın değerini bilip, buna göre projelerimizi hazırladık. İşinin ehli ,profesyonel bir ekiple ilçemizi model, modern ve markta bir ilçe yapacağız.

SAHİL PROJEMİZLE İLÇEMİZİ BÖLGEDE CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Türkiye’de birkaç ilin sahip olduğu muazzam bir sahilimiz var ama bunu değerlendiremiyoruz diyen Mehmet Zafer, yapılacak olan sahil projesiyle Baskil’in bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Devasa bir sahile sahibiz ama kıymetini bilemiyoruz diyen Zafer “ sahil kenarında yapılacak olan tesislerimizle bölgeye yerli ve yabancı çok sayıda turisti misafir edeceğiz. Mesire alanları, balık ve kavurma restoranları, çocuk oyun alanları, kır düğün salonları, oteller ve alış veriş alanlarıyla halkımıza bu yörede eşsiz doğa manzarasıyla iç içe olmanın imkanını sunacağız. Su sporları, yat turizmi ile proje taçlandırılacak ve her sezon turist ağırlayacaktır. Ayrıca Elazığ ,Malatya başta olmak üzere komşu illerde bir çok vatandaşımız ailesiyle birlikte sahilimizin eşsiz manzara eşliğinde tatil yapma imkanına kavuşacak “ dedi.

 ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS ŞART

Baskil’de yaşayan vatandaşların gidebileceği bir sosyal tesisin olmamasının ilçenin büyük bir ayıbı olduğunu söyleyen Mehmet Zafer,ilçemizi bu ayıptan kurtaracağız diyerek “ sosyal tesisimiz yok, çocuk oyun alanlarımız yok, ilçede yaşayan halkımızın gidip te dinlenebileceği bir yeşil alanımız yok. Dışarıdan bir misafirimiz gelse götürüp yatıracağımız bir otelimiz bile yok. İlçemizi yapacağımız çok amaçlı sosyal tesisimizle bu eksiklikten kurtaracağız “ dedi.

ALT YAPIMIZ  ÇAĞIN AYIBI HALİNDE

Baskil’de alt yapı sorununun çözülemediğini belirten Mehmet Zafer, Malatya’dan Baskil’e gelirken maalesef açıktan akan kanalizasyonun berbat kokusuyla karşılaşıyoruz. Aracın camlarını kapatmadan bölgeden geçmek imkansız. Bu ayıbı ortadan kaldıracağız ve kanalizasyon sorunu asla olmayacak “ dedi.

BÖLÜNMÜŞ YOLUMUZU YAPACAĞIZ

Malatya ve Elazığ arasında olup gelişmeye en müsait ilçe olmasına rağmen yanlış politikalar yüzünden gelişemediğinin altını çizen Mehmet Zafer “ Kömürhan Köprüsü yapıldı, koca dağı delip bölünmüş tünel yaptılar. Muazzam bir yatırım. Ancak bu tünel yapılırken Baskil halkı adeta hiçe sayıldı, yok sayıldı. Tünelin çıkışını Baskil’e doğru yapıp, Elazığ yolunu ilçenin içinden geçirseydiler ilçemiz şu an en az yüz kat gelişmişti. Üç beş kat demiyorum, yüz kat gelişmişti diyorum.

Bizler ne pahasına olursa olsun, maliyeti ne olursa olsun kesinlikle Malatya Elazığ arasında Baskil’den geçecek alternatif bir yol yapacağız. Yolun Malatya ve Elazığ yönünde tesisler kuracağız. Bu tesislerde konaklama alanları ,akar yakıt istasyonları ve ilçe halkının ürettiği yöresel ürünlerini pazarlayabileceği alanlar yapacağız. Hem yolu kullanılma açısından tercih sebebi yapacağız ,hem ilçemiz kalkınacak ,hem halkımız ürettiği yöresel ürünleri burada satışa sunarak ekonomilerine katkıda bulunacaklardır.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET EDECEĞİZ

Baskil’de bereketli toprakların olduğunu söyleyen Mehmet Zafer “  son derece elverişli arazilerimiz var, biz bu arazileri değerlendireceğiz. Profesyonel bir ekiple geliyoruz. Ekibimiz köy köy dolaşarak hangi köyde hangi ürün üretimde daha elverişli olacaksa o köyde o ürünün ekimi yapılacak, hasat kaldırılacak, paketleme tesislerimizde paketlenecek ve pazarlanacak. Bu alanda istihdam sağlanacak ve Baskil’de istihdam konusu tamamen tarihe karışacak.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİM TESİSİ

Baskil’de hayvancılık konusunda besicilerimizi destekleyeceğiz ve tesislerimizde  süt ve süt ürünlerini işleyip Baskil markasıyla ülkenin her yerine pazarlayacağız. Pekmez, reçel, helva, salça , bulgur ,fasulye ,nohut, mercimek gibi tüm bakliyat ürünleri de üretilecek ,paketlenecek ve pazarlanacak.  Tekstil konusunda da ilçemiz müsait bir konumda. Hazır yatırımcılarımız var, bizler yatırımcılarımıza her türlü desteği vererek yatırımlarını ilçemize getirip hem sanayimizi geliştireceğiz, hem de gençlerimizin işsiz olmasına asla müsaade etmeyeceğiz “ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.