height="132" />
Akalın’dan etkileyici bir proje; Kovancılar Afet ve Kriz Çözüm Merkezi

Akalın’dan etkileyici bir proje; Kovancılar Afet ve Kriz Çözüm Merkezi

ABONE OL
Mar 8, 2024 14:52
Akalın’dan etkileyici bir proje; Kovancılar Afet ve Kriz Çözüm Merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada ve ülkemizde birçok doğal afet görülmektedir. Bu afetler can ve mal kayıplarına, ekonomik zararlara ve kalıcı hasarlara yol açmaktadır. Doğal afetlere karşı tedbir almak ve vatandaşları bilinçlendirmek hayati önem taşımaktadır.

Yerel yönetimlere, ilgili bakanlıklara ve sivil toplum örgütlerine bu konuda önemli görevler düşmektedir. Elazığ, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan ve deprem riski yüksek bir ildir. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem, bu riskin ne kadar somut olduğunu göstermiştir. Saadet Partisi Elazığ Kovancılar Belediye Başkan Adayı M. Zahit Akalın  haber satır başlıkları ve projeleri şu şekilde;

Kovancılar Afet ve Kriz Çözüm Merkezi

Belediyecilik anlayışımızda “önce insan” diyerek ilçemizde bulunan tüm vatandaşlarımızın can ve mallarını korumak için Kovancılar Afet ve Kriz Çözüm Merkezi’ni kurduk. Bu merkezin temel özellikleri şunlardır:

  • Hazır betonarme + çelik konstrüksiyon: En önemli husus olan afetler sonrası oluşacak krizleri çözmek için tasarlanmıştır.
  • İnsani yaşam malzemeleri: Afet sonrası ilk etapta ihtiyaç duyulacak gıda, su, giyecek ve barınma gibi malzemeler merkezde bulundurulacaktır.
  • Sağlık üniteleri: Acil durumlar için ilk yardım ve acil müdahale üniteleri merkezde yer alacaktır.
  • Toplu alanlar: Afetzedelerin geçici olarak barınacağı ve ihtiyaçlarını giderebileceği toplu alanlar oluşturulacaktır.
  • Özel gereksinimli bireyler için destek üniteleri: Engelli ve yaşlılar gibi özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler de merkezde yer alacaktır.

    Hedefimiz:

    • Olası bir doğal afet sonrası oluşacak krizleri en aza indirmek
    • Vatandaşlarımızın afet öncesi ve sonrası için hazırlıklı ve tedbirli hale gelmelerini sağlamak
    • Can ve mal güvenliğini korumak
    • Huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak

    Yakınlarda beklenen Bingöl depremi öncesi ilçemizdeki tedbirleri arttırmak ve bu planlamanın adımlarını süratle atmak elzem ve kaçınılmazdır.

  • Bu vesileyle; doğal afetler sonrası yitirdiğimiz bütün vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim. Rabbim ülkemizi, ilimizi, ilçemizi her türlü musibetten muhafaza eylesin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.