height="132" />
Meral Akşener Aday Olmayacağını resmen açıkladı..

Meral Akşener Aday Olmayacağını resmen açıkladı..

ABONE OL
Nis 8, 2024 13:47
Meral Akşener Aday Olmayacağını resmen açıkladı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, 2028’e giden yolda rotayı belirleyecek seçimli olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını ilan etti.

Akşener, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ödenmesi gereken bedelleri de başkalarından bir beklentim olmaksızın her defasında ödedim. Bundan da asla pişman olmadım. İYİ Parti’yi kurarken de, ‘Türkiye’nin üçüncü büyük partisi’ yaparken de, ‘Cumhur İttifakı’nın ortağı’yken de, ‘Millet İttifakı’nın kurucu ortağı’yken de, ‘Cumhurbaşkanlığı adayı’yken de bedeller ödedim.”

Akşener’in aday olmama kararı, İYİ Parti’de ve Türk siyasetinde büyük yankı uyandırdı. Akşener’in yerine kimin aday olacağı ve partinin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Akşener’in aday olmama kararına ilişkin bazı yorumlar şunlar:

  • Bazıları, Akşener’in aldığı kararın doğru olduğunu ve partinin yeni bir lidere ihtiyacı olduğunu savunuyor.
  • Bazıları ise Akşener’in partinin en önemli figürü olduğunu ve onun gidişinin İYİ Parti’ye zarar vereceğini düşünüyor.
  • Bazıları da Akşener’in aday olmama kararının arkasında başka nedenler olduğunu ve önümüzdeki günlerde bu nedenlerin ortaya çıkacağını söylüyor.

Akşener’in aday olmama kararının İYİ Parti’ye ve Türk siyasetine nasıl bir etkisi olacağını zaman gösterecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.