height="132" />
Amasya’dan Gurur Verici Başarı!

Amasya’dan Gurur Verici Başarı!

ABONE OL
Mar 9, 2024 14:23
Amasya’dan Gurur Verici Başarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Güneş Panellerinin Verimliliğini Artırma” isimli projeleri ile Endonezya’da düzenlenen Uluslararası Gençlik Bilim Yarışması’nda dünya ikincisi oldu.

16 ülkeden 305 projenin katıldığı yarışmada Tunahan Akın, İbrahim Arda Karataşoğlu ve Mustafa Yahya Yücel’den oluşan öğrenci ekibi ve danışman öğretmenleri Serkan Kaya, gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Okul Müdürü Niyazi Şişik bu başarının gururunu yaşarken, “Zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz için de ilimiz için de çok büyük başarı. İnşallah devamı gelecek. Hedefimiz artık dünya birinciliği. İnşallah, o doğrultuda çalışmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Danışman öğretmen Serkan Kaya ise şunları söyledi: “Projemiz güneş panellerinin verimliliğini artırmak için tasarlandı. Güneş ışınının panele dik gelmesi için normalde sensörler kullanılmakta. Öğrencilerimiz Alper Gezeravcı’dan da etkilenip astronomik hesaplar yaparak sensör kullanmadan güneşe yönelmeyi başarmayı denediler ve astronomik verileri kullanmak ve matematiksel hesaplarla özellikle Amasya’daki her günün saatinde güneşe yönelmeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler.”

Bu proje, güneş panellerinin verimliliğini artırma ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırma açısından oldukça önemli bir gelişmedir. Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.