DOLAR

32,3807

-0.13%
EURO

34,7467

-0.18%
ALTIN(gr)

2.409,34

-1,04%
BİST 100

10103.81

-1,04%
height="132" />
Hazine ve Maliye Bakanlığı Lokanta ve Kafelerde KDV’yi Arttırıyor!
192 okunma

Hazine ve Maliye Bakanlığı Lokanta ve Kafelerde KDV’yi Arttırıyor!

ABONE OL
Nis 17, 2024 15:35
Hazine ve Maliye Bakanlığı Lokanta ve Kafelerde KDV’yi Arttırıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını artırma kararı aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’na göre, yiyecek ve içecek satılan yerlerde uygulanan KDV oranları şu şekilde değişecek:

%8 olan KDV oranı %10’a yükselecek. Bu oran, kahvehane, kafeterya, pastane ve hazır yemek şirketleri dahil tüm lokantaları kapsayacak.

%18 olan KDV oranı %20’ye yükselecek. Bu oran, alkollü içecek servisi sunan lokanta ve kafeleri kapsayacak.

Taslağın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu değişiklik, lokanta ve kafelerde sunulan ürün ve hizmetlerin fiyatlarını da etkileyecek.

KDV Artışının Nedenleri:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, KDV artışının gerekçesi olarak maliyetlerde meydana gelen artışlar ve bütçe dengesinin korunması gösterildi.

Değişiklik Hakkında Görüşler:

KDV artışı, lokanta ve kafe işletmecileri tarafından tepkiyle karşılandı. İşletmeciler, bu artışın maliyetlerine ve satışlarına olumsuz etki edeceğini savunuyorlar.

Tüketiciler ise KDV artışının ürün ve hizmet fiyatlarına yansımasının enflasyonu daha da artıracağından endişe duyuyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.