DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

10276.88

-0,15%
height="132" />
Müteahhitlerden Çimento ve Betona Zam Tepkisi: Ne Oluyor?

Müteahhitlerden Çimento ve Betona Zam Tepkisi: Ne Oluyor?

ABONE OL
Nis 22, 2024 12:12
Müteahhitlerden Çimento ve Betona Zam Tepkisi: Ne Oluyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müteahhitlik sektörü, çimento ve beton fiyatlarındaki ortalama %25’lik zammı sert bir şekilde eleştiriyor. Bu zammın, inşaat maliyetlerini ve dolayısıyla konut fiyatlarını artıracağı ve konuta erişimi daha da zorlaştıracağı endişesi hakim.

Eleştirilerin odağında ise zammın gerekçesi yatıyor. Sektör temsilcileri, çimento üreticilerinin maliyetlerinin ortalama %50’sinin enerjiden oluştuğunu ve son 6 ayda elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir artış olmamasına rağmen bu denli yüksek bir zammın haksız olduğunu savunuyor.

Ayrıca, 6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen bölgelerde kentsel dönüşümün bu fırsatçı zamlarla daha da zorlaşacağı ve depreme dayanıklı konut ihtiyacının karşılanmasının sekteye uğrayacağı ifade ediliyor.

Tepkiler:

Müteahhitler Birliği: Zamma tepki gösteren Müteahhitler Birliği, zammın geri çekilmesini ve maliyetlerin kontrol altına alınmasını talep ediyor.

Sivil Toplum Kuruluşları: Konut hakkı savunucuları da zammın kabul edilemez olduğunu ve acil çözümler üretilmesi gerektiğini vurguluyor.

Vatandaşlar: Zam, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Vatandaşlar, artan inşaat maliyetlerinin konut fiyatlarını yükselterek ev sahibi olma hayallerini imkansız hale getirdiğini belirtiyor.

Çimento ve beton fiyatlarındaki zam, inşaat sektöründe ve kamuoyunda büyük tepkilere yol açıyor. Zammın geri çekilmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması için yetkililere çağrılar yapılıyor.

Haber : SERKAN ŞENKAL …           

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.