DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
height="132" />
“SOSYAL KONUTLARIN YÜZDE 25-30 ORANINDAKİ KISMINI KKTC’YE HİBE EDECEĞİZ”

“SOSYAL KONUTLARIN YÜZDE 25-30 ORANINDAKİ KISMINI KKTC’YE HİBE EDECEĞİZ”

ABONE OL
Ara 20, 2023 14:05
“SOSYAL KONUTLARIN YÜZDE 25-30 ORANINDAKİ KISMINI KKTC’YE HİBE EDECEĞİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu  Açıklamasında “ KKTC’de inşaat maliyetlerindeki en büyük unsurun arsa payı olduğunu biz öteden beridir mesleğimiz gereği biliyoruz. KKTC’deki sektörel paydaşlarımızla ve devlet yöneticilerimizle istişare ettik. İstişare sonucunda bu durumun ancak arsa maliyetini devletin barındırdığı arazi rezervlerini tahsis ederek karşılayabileceğimize karar verdik. Bunun karşılığında sosyal konut niteliğinde ihtiyaç bulunan lokasyonlara yapmak suretiyle %25-30 oranındaki kısmını KKTC’ye hibe edeceğimizi beyan ettik.” dedi

Tellioğlu, hibe yoluyla  verilecek sosyal konutların KKTC Devleti tarafından kararlaştırılacak faiz oranlarıyla KKTC vatandaşlarına ,  İMKON’a ait kısmın ise  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygun bir şekilde inşa edilerek verilebilme olanağı sağlayacaklarını  kaydetti.

“HEDEFİMİZ YILDA 10.000 KONUT İNŞA ETMEKTİR”

KKTC’nin İMKON için sadece bir ticari pazar olmadığını vurgulayan Tellioğlu, hedeflerinin sosyal, ekonomik, altyapı ve uyum içerisinde yılda 10.000 konut yapmak olduğunu müjdeledi. İMKON olarak yılda 100.00 konut yapma kapasitesine sahip olduklarını belirten Tellioğlu, altyapının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Tellioğlu  KKTC’nin bütçesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle tamamlandığına dikkat çekerek  KKTC’nin büyük bir bütçesi olmadığını söyledi.

“İHTİYAÇLI BÖLGELERDE KONUT YAPMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

KKTC ve TC’de gayrimenkul fiyatları artarken aynı oranda insanların gelir seviyesi artmadığını ifade eden Tellioğlu, “Barınmak, anayasal ve insani bir haktır. Devlet olarak bütün yapılarda barınmanın desteklenmesi gerekiyor. İnşaatta en önemli maliyet arsa payıdır. KKTC’de kamu alanları olmayan, inşaat yapabilme olanağı olan yerlerde ve ihtiyaçlı bölgelerde konut yapma düşüncesindeyiz. Biz anavatan olarak kardeş vatanımıza bu noktada hizmet etmekden şeref duyarız. Buradaki mesele, kardeş ülkemize sahip çıkmak, yatırım yapmak ve birikimimizi buraya aktarmaktır.”dedi.

Ayrıca İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avcıl’ında KKTC de projesi devam eden inşaatları yerinde görüp konu ile alakalı bilgiler alan Genel Başkan Tahir Tellioğlu

”Elazığ’dan yurt dışına yatırımlarını yapan ve projelerine devam eden yönetim kurulu üyemiz Osman Avcıl ve ekibine başarıların devamını diliyorum dedi..

Kaynak: GADARA MEDYA -KKTC Basın medya kuruluşu 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.