DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
height="132" />
Başkan Avcıl KKTC’nin İnşaat Sektörü Çalıştayına Katıldı

Başkan Avcıl KKTC’nin İnşaat Sektörü Çalıştayına Katıldı

ABONE OL
Ara 22, 2023 15:32
Başkan Avcıl KKTC’nin İnşaat Sektörü Çalıştayına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Avcıl ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği yönetimi KKTC’nin İnşaat sektörü çalıştayına katıldı

Çalıştayda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İMKON Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tellioğlu ve Türkiye’nin 45 bölgesinden gelen konfederasyon temsilcileri yer aldı.

SEKTÖREL ÇALIŞTAYLAR YAPILIYOR

Başkan Tellioğlu İMKON’un geleneksel olarak yıl sonu mevcut yılı değerlendirmek ve gelecek yıla projeksiyon oluşturması için sektörel çalıştaylar yaptığını ifade etti.

Tellioğlu, bu yılki toplantıyı KKTC’de yapmayı uygun bulduklarını paylaştı.

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu İMKON olarak Türkiye’nin yaklaşık 80.000 müteahhidini temsil ettiklerini ve Acopulco Resort Hotel’de projeye ilişkin gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin 45 bölgesinden gelen konfederasyon temsilcisi bulunduğunu söyledi.

“SOSYAL KONUTLARIN YÜZDE 25-30 ORANINDAKİ KISMINI  KKTC’YE HİBE …

Tellioğlu açıklamasında “ KKTC’de inşaat maliyetlerindeki en büyük unsurun arsa payı olduğunu biz öteden beridir mesleğimiz gereği biliyoruz. KKTC’deki sektörel paydaşlarımızla ve devlet yöneticilerimizle istişare ettik. İstişare sonucunda bu durumun ancak arsa maliyetini devletin barındırdığı arazi rezervlerini tahsis ederek karşılayabileceğimize karar verdik. Bunun karşılığında sosyal konut niteliğinde ihtiyaç bulunan lokasyonlara yapmak suretiyle %25-30 oranındaki kısmını KKTC’ye hibe edeceğimizi beyan ettik.” dedi

Tellioğlu, hibe yoluyla  verilecek sosyal konutların KKTC Devleti tarafından kararlaştırılacak faiz oranlarıyla KKTC vatandaşlarına, İMKON’a ait kısmın ise  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygun bir şekilde inşa edilerek verilebilme olanağı sağlayacaklarını  kaydetti.

KARDEŞ VATANA HİZMET ETMEKTEN ŞEREF DUYARIZ

Başkan Tellioğlu KKTC’de kamu alanları olmayan, inşaat yapabilme olanağı olan yerlerde ve ihtiyaçlı bölgelerde konut yapma düşüncesi içinde olduğunu, anavatan olarak kardeş vatana bu noktada hizmet etmekten şeref duyacağını dile getirirken. Buradaki mesele, kardeş ülkemize sahip çıkmak, yatırım yapmak ve birikimimizi buraya aktarmaktır.” İfadelerine yer verdi.

TELLİOĞLUNDAN AVCIL’a ÖVGÜ

KKTC yapılan toplantının ardından İMKON Genel Başkanıı ve beraberindeki heyet İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Avcıl’ın Kıbrıs’taki inşaatlarını yerinde inceleyerek proje ile ilgili bilgiler aldı. Tellioğlu ‘’Elâzığ’dan KKTC ye yatırımlarını yapan yönetim kurulu üyesi Osman AVCIL’a ve ekibine başarılar temennisinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.