height="132" />
Muhalefet partileri sessiz sinema mı oynuyor?

Muhalefet partileri sessiz sinema mı oynuyor?

ABONE OL
Kas 21, 2023 13:22
Muhalefet partileri sessiz sinema mı oynuyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı süreci 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren başlayacak olmasına rağmen Parti teşkilatından aday adaylığı açıklaması yapacak isimler kamuoyunda öngörülemiyor. Vatandaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Teşkilatı’nda aday adaylığı başvurusu yapacak isimleri tahmin edemediklerini dile getirirken teşkilatın sessiz kalması kamuoyunda tepkilere yol açıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) oy potansiyeli konusunda kalesi konumunda olan Elazığ’da, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ederken muhalefet partilerinin sessizliği kamuoyunda Elazığ’a gereken değer verilmiyor yorumları yapılmasına neden oluyor.

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimleri’nde ittifak olan Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti’nin yolları tamamen ayırması ve seçim sonrasında yapılan açıklamalar iki partiye de güveni azaltırken vatandaşlar, yerel seçimler için çıkacak adayları beklemeye devam ediyor.

Millet İttifakı çatısı altında bulunan İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin  tamamen yolları ayırmasına karşın seçim çalışmaları hususunda partilerin aynı yolu izlediği ise gözlerden kaçmıyor.

İYİ Parti Elazığ Teşkilatı’nda da aday adaylığı sürecinin başlamasına karşın aday adaylığı başvurusu yapacak partililerin sessizliği de seçmenlerinin dikkatini çeken konular arasında yerini koruyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday adayları sahada çalışmalarına devam ederken muhalefet partisi aday adaylarının seçmenler tarafından bilinmemesi de tepki topluyor.

14-28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimlerinde sahalarda oldukça az yer alan muhalefet partilerinde henüz sürecin başlamaması ve aday adaylarının vatandaşlar tarafından bilinmemesi yerel seçimlerde de aynı hataların yapıldığı düşüncesini akıllara getiriyor.

İktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki programlı çalışmalara karşın muhalefet partilerinin sessizliği seçmenler tarafından merak ediliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.