height="132" />
Başkan Ateş Benzin Ve Motorin Fiyatlarına Gelen Zamlara Tepki Gösterdi

Başkan Ateş Benzin Ve Motorin Fiyatlarına Gelen Zamlara Tepki Gösterdi

ABONE OL
Tem 16, 2023 19:09
Başkan Ateş Benzin Ve Motorin Fiyatlarına Gelen Zamlara Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve ÖTV artırılmasıyla; motorinde ve benzinde litre başına 5 lira, LPG’de ise 4 lira artırılmasına yönelik karara tepki gösterdi.

Çalışan ve emeklilere verilen ancak alım gücünü artırmak yerine gelen zamlarla daha da azaltan sembolik adımlardan sonra, akaryakıt ürünlerine gelen  ÖTV artışının enflasyonun ateşini daha da körükleyeceğine dikkat çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş şunları söyledi:

“Halkımızın ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiği, temel gıda maddelerini almakta zorlandığı, nüfusun önemli bir kısmının yoksulluk değil açlık sınırının altında bir gelirle yaşam mücadelesi verdiği bir dönemde, ÖTV oranındaki artışla benzin ve motorinin litresinde yaşanan 5 TL’lik artış, günlük hayatı çekilmez hale getirdiği gibi tüm kalemlerde yeni zamları da zorunlu kılacak ve vatandaş mağdur olacaktır. 15 Temmuzun yıldönümünde ve tam da salaların verilmesinin hemen ardından açıklanan bu artış, halkımızın hükümete olan güvenini zedelemiştir. Enflasyonla mücadelenin yolunu zamda bulan ancak üretimin önüne olmadık engel ve bürokratik zorluklar koyan Ak Parti hükümetinin, üretime dayalı reel bir ekonomiye geçmesinden başka çıkış yolu yoktur” Hükümetin seçim öncesi bulduğunu ve tüketim arzına sunduğunu açıkladığı petrol ve doğalgazın ekonomiye ve halka yansımasının olmadığına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, hükümetin ekonomi politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.