height="132" />
DENİZDE BİR DAMLA KİTABI

DENİZDE BİR DAMLA KİTABI

ABONE OL
Haz 18, 2022 03:43
DENİZDE BİR DAMLA KİTABI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kitap müptelası yayınları tarafından kaleme alınan ve Turan EKİNCİ imzası ile okuyucuları ile buluşan “Denizde bir damla” isimli şiir kitabının öne çıkan notlarını paylaşmak isterim.

Kitap doğayı raks ettiriyor. Benzetmeler çok dokunaklı. Gözyaşların kuma benzetilmesi çok güzel.

Balıkçıların yorgunlukları ile eskimiş küreklerin iç çekişlerini, ruhların mekânlarla hayat bulduğunu, sevgilinin insan yüreğine dökülen damla misali yüreklere dokunduğunu söylüyor şair.

İnsanın özlemlerini hasretlerini açık açık söylemesi gerektiği, Deniz’in içindeki derinliklerin insanın iç derinliği, dalgalarının yorgun geçen yıllarla özdeş olduğu, kırık kalp parçalarının hançer bakışlarla daha da anlam kazandığı, sevgilerin paylaşıldıkça anlamlaşacağı, özledim demenin büyük bir kazanım ve anlam içerdiği, içindeki yangınların ancak sevgiyle merhametle söneceği, yürekten gelecek ahların, geriden gelecek ahlara yol açtığında vah o insanın haline.

Terkedilmişlerin, yalnızlıkların ihanetlerin, acılı yüreklerin ince dokunuşları mısralarda gizli. İnsanın sevince bunu doyasıya dile getirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Dünyanın bir heceye sığdığını, gerçek sevginin yürekten olduğunu vurguluyor.

Yazar “Turan Ekinci” kısacası sevgi adına, hayal kırıklığı ve özlemler adına mısraları ağlatıyor. Özlemlere yaslamış göğsünü. Sevgiyi siper etmiş yarının mısralarında. Gerisi kitabında.

Şiirleri ve sözleri oldukça güzel. Yazarı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Mutlaka okunması gereken bir kitap.

Saygılarımla

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.