height="132" />
Dünyanın En İlginç Yapıları

Dünyanın En İlginç Yapıları

ABONE OL
Mar 25, 2024 12:46
Dünyanın En İlginç Yapıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sepet Binası (Longaberger Kestanesi)

Amerika’nın Ohio eyaletinde bulunan bu ilginç yapı, adından da anlaşıldığı gibi dev bir sepeti andırıyor. Genişleyen çelik iskeletin üzerine dokuma hasırların yer aldığı devasa sepet, böylelikle mimari dünyada nadir rastlanan bir tasarım örneğidir.Longaberger Şirketi’nin ana ofisi olarak tasarlanan bu eşsiz bina, 1997 yılında tamamlanmıştır.

Dinamik Kule (Cayan Kulesi)

Cayan Kulesi, Dubai’nin göz kamaştıran skyline’ında yer alır. 2009 yılında tamamlanan bu muhteşem yapı, aslında yatay bir plana sahiptir, ancak her katın 1,2 derecelik bir dönme açısı vardır. Yani, her kat bir öncekine göre hafifçe dönmektedir, böylelikle bina 90 derecelik bir dönme etkisi yaratır.  Yapı, 73 katlı ve 307 metre yüksekliğindedir.

Guggenheim Müzesi, İspanya (Bilbao Guggenheim Müzesi)

Frank Gehry tarafından tasarlanan Bilbao Guggenheim Müzesi’nin inşa süreci oldukça zorlu olmuştur. Müze, 1997 yılında ziyarete açılmış ve modern mimarinin bir simgesi haline gelmiştir.

Pekin Ulusal Stadyumu (Kuş Yuvası)

Kuş yuvası olarak da bilinen bu muhteşem stadyum Çin’deki 2008 Pekin Olimpiyatları için tasarlanmıştır.

Krzywy Domek (Eğri Ev)

Krzywy Domek, Polonya’nın Sopot şehrinde yer alır. Bu ilginç yapı, 2004 yılında tamamlanmıştır ve eğri hatlarıyla dikkat çeker.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.