height="132" />
İNŞAAT TERİMLERİNE BAKALIM MI ?

İNŞAAT TERİMLERİNE BAKALIM MI ?

ABONE OL
Mar 4, 2024 15:01
İNŞAAT TERİMLERİNE BAKALIM MI ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gündelik hayatta çok duyduğumuz fakat bazılarının tam anlamlarını bilmediğimiz ya da yanlış bildiğimiz inşaat terimlerini ele almak istedim.

Yapı Nedir? Barınak, konut, yol, köprü vb. türlerin meydana getirilişinde uyulan dizge, her türlü mimarlık yapıt.

Kaba Yapı Nedir? Kaba Yapı, yapılara temel, ana ve ara duvarlar, kolon, kiriş, çatı, döşeme gibi yapıyı ayakta tutan ve dış etkilere karşı koruyan yapı elemanlarının işlenmiş haline denir.

İnce Yapı Nedir? Zeminde şap, tesviye betonu gibi düzenlemelerin yapılıp zeminin ve döşemelerin uygun hale getirilip istenen şekilde kaplanması, duvar örme işleri ve tasarıma göre kaplanması, dış ve iç cephe kaplamaları, sıva işleri, dekoratif ve endüstriyel boya kaplamaları ve onarımları gibi ince işler için kullanılan kavrama ince yapı denir.

Bina Nedir? Bina, içinde barınmak gibi temel ve diğer canlı ihtiyaçlarına imkan veren dayanımlı malzemeler ile inşa edilen, kapalı, genellikle bölmeli olan yapılara denir.

Akıllı Bina Nedir? Akıllı Bina, yapıların enerji tüketimlerinin bina içerisinde konumlandırılan teçhizatlarla otomatik olarak kontrol altına alınabilen binalardır

Mafsal Nedir? Mafsal ya da diğer adıyla eklem, hareketli iki parçanın hareket edebilme özelliklerinin korunarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan mekanik sistemlerdir.

Mesnet Nedir? Mesnet; Herhangi bir cismin ötelenme ve dönme hareketlerini engellemek ve cismi hareket edemeyecek duruma getirmek için, temas ettiği noktalarda cismin hareketini durdurucu tepki gösterecek başka cisimler kullanılır. Bu cisimlere mesnet denir.

Diğer haftalar bilmemiz gereken terimlere devam edeceğiz.

Sağlıklı, depremsiz güzel günler diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.