DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

10276.88

-0,15%
height="132" />
Üreticilere Ücretsiz İpekböceği Yumurtası Dağıtıldı…

Üreticilere Ücretsiz İpekböceği Yumurtası Dağıtıldı…

ABONE OL
May 21, 2021 01:24
Üreticilere Ücretsiz İpekböceği Yumurtası Dağıtıldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valiliği koordinasyonunda Elazığ TSO İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün “İpekböceği Yetiştiriciliği ve İpekli Dokumalarının Yeniden Hayata Geçirilmesi” ortak projesi kapsamında geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi bu sene de üreticilere lavra (ipekböceği yumurtası) dağıtıldı. Programa katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Tavuş kurumların ve çiftçilerin birlikteliğinde Elazığ’da istihdam ve gelir sağlayıcı önemli bir projenin devam etmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi…

Önemli Bir Gelir Kaynağı ve İstihdam Alanı…

İpekböceği Yetiştiriciliği ve İpekli Dokumalarının Yeniden Hayata Geçirilmesi ortak projesi kapsamında geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi bu sene de üreticilere lavra (ipekböceği yumurtası) dağıtıldı. Proje kapsamında eğitim, çiftçi seçimi ve 30 bin adet çınar yapraklı dut fidanının dağıtımını yüzde yüz hibe ile gerçekleştirilmesinin ardından bu yıl üretim için 140 kutu ipek böceği yumurtası ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

İpekböceği yetiştiriciliğinin öneminde ve paydaş kurumlarla birlikte verdikleri desteklere değinen İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “ İpekböcekçiliği kadim tarihten beri Elazığ ilinde yapılan ancak son dönemlerde sentetik ipliklerin gelişmesiyle birlikte yok olmayla yüz yüze kalmış olan bir sektör. Biz de iki sene önce Elazığ TSO, Fırat Üniversitesi (FÜ) , Orman Bölge Müdürlüğü ve El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve diğer bütün paydaşlarımızla bir araya gelerek Elazığ ilinde bu sektörü yeniden canlandırmaya karar verdik. Valiliğimiz koordinesinde yürüttüğümüz bu proje ile birkaç köyümüzde ilk denemelerini başarılı bir şekilde yürüttüğümüz projenin Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin ettiğimiz yaklaşık 30 bin adet çınar yapraklı dut fidanının dağıtımını yüzde yüz hibe ile gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde 2 senede Koza Birlik’ten temin ettiğimiz yumurtaları üreticilerimizle buluşturduk ve başarılı denemeleri geride bıraktık. Bugün yine 140 kutu ipekböceği yumurtasını Birlik’ten temin ederek ücretsiz bir şekilde üreticilerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Üniversite olarak eğitim ve öğretimin yanı sıra toplumsal faaliyetlere bilimsel ölçekte destek verdiklerini belirten FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “ Üniversitelerin bir de toplumsal hizmet faaliyetleri yer almaktadır. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana kadar bu konuda ilimiz için, bölgemiz için ve ülkemiz için üzerine düşen görevleri her zaman yerine getirmiş ve getirmeye de devam edecektir. Bu bağlamda Valimizin himayelerinde biz de hem hayvancılık hem tarım hem ormancılık konusunda çok güzel çalışmalar yapılmakta. Biz üniversite olarak da bu konulara bilimsel ölçekte üzerimize düşen katkıları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Paydaş kurumlardan Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Tavuş ise “TOBB Kadın Girişimciler bünyesinde gerçekleştirilen, bugün ipekböcekçiliğini ikinci evresini dağıtmak için buradayız. Öncelikle paydaşlarımıza, bu işte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İstihdamın her konumunda, durumunda olduğumuz gibi ipekböcekçiliği kapsamında da her türlü desteğimizi esirgemeden yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetine de çınar yapraklı dut fidanının dağıtımını yaptıklarını belirtirken Koza Birlik personeli de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım sonrasında çoğunluğu kadınlardan oluşan üreticilere ipekböceği besleme eğitimi verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.