DOLAR

32,3825

-0.13%
EURO

34,7691

-0.12%
ALTIN(gr)

2.410,18

-1,01%
BİST 100

10096.71

-1,01%
height="132" />
SGK Elazığ İl Müdürlüğü; Türkiye’de 3’üncü oldu!
104 okunma

SGK Elazığ İl Müdürlüğü; Türkiye’de 3’üncü oldu!

ABONE OL
Mar 10, 2022 20:04
SGK Elazığ İl Müdürlüğü; Türkiye’de 3’üncü oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü M. Sıtkı Erman, Elazığ SGK’nin iş ve işlemlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Müdür Erman’ın verdiği bilgiye göre,  Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına 81 il müdürlüğü kriterlerine göre İl Müdürlüğü Karne Uygulamasında performansında büyük başarı gösteren Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 2022 yılının Ocak ve Şubat ayı döneminde 3’üncü sırada yer aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına 81 il müdürlüğü kriterlerine göre İl Müdürlüğü Karne Uygulamasında Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2022 yılının Ocak ve Şubat aylarında ilk üçte yer aldı. SGK İl Müdürlüğü olarak Elazığlı vatandaşlara sürekli hizmet verdiklerini ifade eden SGK İl Müdürü Sıtkı Erman, vatandaşların tüm gereksinimlerine en hızlı şekilde yanıt verdiklerini ifade etti. Erman, “Sosyal güvenlik şemsiyesi altına yer alan tüm vatandaşlarımız tüm gereksinimlerine müdürlüğümüze gelerek, ya da telefonla ulaşanlar, gerekse dilekçe, Alo 170 ve CİMER üzerinden yapmış oldukları müracaatlara en hızlı şekilde yanıt veriyoruz” dedi.

81 İİÇERİSİNDE 3. SIRADA

Kurum olarak SGK İl Müdürlüğü başarı sıralamasında 3. sırada yer aldıklarını dile getiren Müdür Erman, Ocak ayında DYS (Döküman Yönetim Sistemi) kapsamında cevaplanan evrak sayısının 497, Şubat ayında ise 552 olduğunu ve yine Ocak ayında borcu yoktur yazılarına cevap verme süresi olarak da başarı gösterdiklerini ifade ederek bu anlamda 13 evrak şubat ayında da 11 evraka yanıt verdiklerini söyledi.  Hatalı teşviklerin düzeltilme oranı olarak başarı gösteren İl Müdürlüğü Ocak ayında 24, Şubat ayında ise 19 hatalı teşvikleri düzeltilen sigortalıya hizmet verdi. İl Müdürlüğü; Elektrik kesintisi veya Türk Telekom kaynaklı arızalar nedeniyle yaşanan kesinti süresi, Ek-9 Kapsamındaki sigortalılıar için yapılan başvuruların sisteme girilme süresi, ALO 170 Çağrı merkezince yönlendirilen çağrılara cevap verme süresi, gizlilik kararlarının sisteme girilme süresi, 4/B ortalama aylık bağlama süresi, 4/A ortalama aylık bağlama süresi e-haciz isteklerinin gönderilme oranı ve geçici iş görmezlik ödeneklerinin ödenmesine ilişkin ortalama işlem süresi başlıklarında da yüksek performans ortaya koydu.

KAYIT DIŞİLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Diğer il müdürlüklerinden gelen hizmet bildirme talebine cevap verme anlamında da performans ile 81 il müdürlüğü arasında kriterleri yakalayan kurumlardan bir tanesi olan Elazığ SGK İl Müdürlüğü toplamda 171 personeli ile vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı amaçlayarak ayıt dışı istihdamla mücadele ve tedbirleri almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.