height="132" />
Bakan Tekin ”Müfredatta Değişiklik Var Ama Ders Saatleri Değişmiyor.”

Bakan Tekin ”Müfredatta Değişiklik Var Ama Ders Saatleri Değişmiyor.”

ABONE OL
May 6, 2024 12:16
Bakan Tekin ”Müfredatta Değişiklik Var Ama Ders Saatleri Değişmiyor.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez Diyarbakır’daki öğretmenlerle bir araya geldi. Bu buluşmada, kamuoyunda çok tartışılan müfredat değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, müfredatın sadeleştirilmesine yönelik değişikliklerin ders sürelerini etkilemeyeceğini söyledi. Mevcut ders sürelerinin korunacağını vurgulayan Tekin, yeni müfredatın öğretmenlerin üzerindeki iş yükünü hafifletmeyi ve daha verimli bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Diyarbakır’daki öğretmenler de yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu ifade ettiler. Mevcut müfredattaki yoğun içeriği yetiştirmekte zorlandıklarını belirten öğretmenler, yeni müfredatın bu sorunu çözeceğine inanıyorlar.

Bakan Tekin ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Kanunun öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumluluklarını, öğretmenlik mesleğinde kariyer geliştirmeyi, eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasını ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimini kapsayacağını söyledi. Tekin, kanunun öğretmenlerin statüsünü ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Öğretmen atamalarıyla ilgili de bilgi veren Tekin, atacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımlarının pazartesi günü açıklanacağını müjdeledi.

Son olarak Tekin, öğretmenlere her daim sahip çıkacağını ve onların hukukunu korumaya devam edeceğini söyledi. Birlik ve beraberlik içinde azimle çalışılması gerektiğini vurgulayan Tekin, öğretmenlere olan desteğini yineledi.

Özetle:

Müfredat sadeleştiriliyor ancak ders süreleri değişmiyor.

Yeni müfredat, öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeyi ve daha verimli bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin haklarını, ödevlerini ve sorumluluklarını, kariyer geliştirmeyi, şiddetten korunmayı ve hizmet içi eğitimi kapsayacak.

Öğretmen atamalarıyla ilgili kontenjan dağılımları pazartesi günü açıklanacak.

Bakan Tekin, öğretmenlere her daim sahip çıkacağını ve onların hukukunu korumaya devam edeceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.