height="132" />
DEVA PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RECEP CEYLAN : BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ PAHA BİÇİLEMEZ BİR DEĞERDİR

DEVA PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RECEP CEYLAN : BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ PAHA BİÇİLEMEZ BİR DEĞERDİR

ABONE OL
Mar 8, 2024 14:35
DEVA PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RECEP CEYLAN : BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ PAHA BİÇİLEMEZ BİR DEĞERDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Elazığ Belediye Başkan adayı Recep Ceylan, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’da basın temsilcileri ile bir araya geldi.
Elazığ’da yerel seçimin nabzının tutulduğu ve ülke gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretlerde Recep Ceylan’a , DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İ.Halil Çanakçı, İl Başkanı Mehmet Kangal, İl yönetimi de eşlik etti.
Basın özgürlüğü, yerel medyanın yaşadıkları sıkıntılar, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerin yapıldığı görüşmeler sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Recep Ceylan: ” Basın, özgürlüğümüzdür. Özgürlüğümüze sahip çıkacağız.” dedi.
ÖZGÜR VE TARAFSIZ ÇALIŞAN TÜM BASIN MENSUPLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
Göreve geldiklerinde yerel medyanın özgür ve tarafsız olarak çalışabileceği imkanlar yaratacaklarını ifade eden Ceylan, basının özgür olmasının toplumun en önemli haklarından biri olan haber alma özgürlüğünün teminatı olduğunu belirtti. Gazetecilik mesleğinin topluma ayna tutan, toplumu bilinçlendiren ve bilgilendiren önemli bir misyona sahip olduğunu ifade eden Ceylan şunları söyledi:
” Basın özgürlüğü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli alanlardan birini oluşturuyor. Çünkü özgür basın, bilen, bilgilendirilen, düşünen ve sorgulayan halk demektir. Ne yazık ki ülkemizde basın özgürlüğü belli kişilere, kesimlere özel bir hakmış gibi kullanılıyor.
Özgür ve tarafsız olarak, hiç bir kesime hizmet etmeden halkın sesi olan tüm basın mensuplarımız bizler için çok kıymetlidir. Belediye başkanlığımızda bu gerçeği göz önünde bulundurarak tüm basın mensuplarımıza ayırt etmeksizin destekte bulunacağız.
Nasıl ki belediye başkanı olarak bir kesime değil, tüm kesimlere hizmet vereceksek. Basın mensuplarımızı da ayırt etmeyeceğiz. Bizim dönemimizde hiç bir basın mensubu hiç kimseye bağlı olmayacak. Özgürce bu çok önemli görevi yerine getirecekler. ” dedi.


BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ PAHA BİÇİLEMEZ BİR DEĞERDİR
‘Haber kimsenin satın alamayacağı kadar kıymetli bir olgudur’ diyen Ceylan sözlerine şöyle devam etti:
” Basınımızın özgürlük alanını muhafaza etmek en başta yöneticilerin sorumluluğundadır Baskı ve kısıtlamaların bu kadar bariz olduğu günümüzde toplumsal bilgilendirme misyonunun önemli bir parçası olan basın mensuplarımızı her türlü ideolojinin, görüş ve düşüncenin üzerine bir yerde konumlandırmalıyız. Bizler için yandaş, candaş vb. gibi bir gazetecilik tanımı yoktur. Ve olmayacaktır. Bizi, yapacağımız işleri beğenenler olduğu kadar eleştirenler de olacaktır. Ve basınımız bu övgü ve beğenileri cesurca dile getirebilecektir. Yapıcı eleştirileri ile daha verimli işler yapılmasında bir araç olacaklardır. Biz asla şucu, bucu diye bir ayrım yapmayacağız. ”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.