height="132" />
Beton Dökme Zamanı mı ?

Beton Dökme Zamanı mı ?

ABONE OL
Oca 2, 2024 12:45
Beton Dökme Zamanı mı ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk hava şartlarındaki taze betonun priz alma süresi, normal sıcaklık koşullarına kıyasla çok uzundur. Ayrıca betonun dayanım kazanma hızı ise çok yavaştır. Beton dökümü sonrasında, beton priz almadan ya da olması gereken dayanım seviyesine ulaşmadan, beton içerisinde bulunan suyun donması, beton dayanımına ve dayanıklılığına olumsuz yönde etki etmektedir.

Dökülen betonun sıcaklığı ile ortamın sıcaklığı arasında fark büyük olmamalıdır. Aksi halde betonda meydana gelebilecek gerilmeler, çatlaklara neden olacaktır. Priz alıp katılaşmış ancak yeterince dayanım kazanamamış betonun içerisindeki su soğuk hava koşulların da donabilir. Bu da içsel çatlakların oluşmasına, geçirgen ve boşluklu, yüksek olmayan dayanıma sahip betonların elde edilmesine neden olur.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz olumsuzlukları yaşamamak adına kışın beton dökümü yapılacak ise, soğuk iklim koşullarında alınması gereken tedbirler tam olarak alınmalıdır.

Kışın beton dökümü yapılırken tedbirler alındığı takdirde, uzun ömürlü ve dayanımı yüksek betonlar kolaylıkla yapılabilmektedir. Kışın dökülen betonun kuruma süresi alınacak olan önlemlere göre farklılık göstermektedir. Kışın beton dökümü yapmaktan kaçınılmalı, yapılacak ise tedbirler alınmalı ve beton dökümü yaptıracak bireyler önlemler alınmaz ise yaşanabilecek sorunlara karşı uyarılmalıdır.

Yeni yılınızın hayırlı olmasını ve depremsiz, sağlıklı, mutlu, güzel günler ile dolu dolu geçmesini diliyorum.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.