height="132" />
Dünyanın En Saçma Binası (YIKILDI)

Dünyanın En Saçma Binası (YIKILDI)

ABONE OL
Ara 19, 2023 15:14
Dünyanın En Saçma Binası (YIKILDI)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya üzerinde sayamayacağımız kadar çok bina bulunmaktadır. Hepsi de ayrı bir mimari projenin eseri olarak karşımıza çıkar

Bazen tek katlı bir bina görürken bazen de gökdelenler bize selam verir. Her mimari projenin başarıya ulaştığını söylemek doğru olmaz. Binaların işlevi kadar dışarıdan görünüşü, çevresindeki binalarla olan uyumu gibi birçok unsur da önem teşkil etmektedir.

Dünyanın En Saçma Binası Özellikleri

Kahramanmaraş’ta bulunan dünyanın en saçma binası Özel İdare İş Merkezi’dir. 1994 yılında inşa edilmiştir. Bina üzerinde sarı, mavi, kırmızı renk yer almaktadır. Bu bina birçok farklı noktadan görünebilecek ölçülerdedir. Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelen yapı içerisinde Onikişubat Kaymakamlığı da yer almaktadır. Bina, mimari yapısı sebebiyle oldukça tuhaf bir görünüme sahiptir. Öyle ki Google arama motoruna Dünyanın En Saçma Binası yazıldığında karşımıza bu binanın görselleri çıkmaktadır.

Dünyanın En Saçma Binası Yıkıldı

2 bin 110 metrekare alana kurulu sarı, mavi ve kırmızı renklerle kentin hemen hemen her yerinden görünen bina, yaklaşık 90 bölümden oluşuyordu. Bu yıkım işlemi ile birlikte Kahramanmaraş’ta, dünyanın en saçma binasına sahip olma özelliğinden kurtulmuş oldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.