DOLAR

32,4555

-0.12%
EURO

34,7662

-0.64%
ALTIN(gr)

2.439,51

0,15%
BİST 100

0,15%
height="132" />
Elazığlılar Elâzığ’a neden yeteri kadar yatırım yapılmadığını merak ediyor!

Elazığlılar Elâzığ’a neden yeteri kadar yatırım yapılmadığını merak ediyor!

ABONE OL
Kas 23, 2022 20:23
Elazığlılar Elâzığ’a neden yeteri kadar yatırım yapılmadığını merak ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar ekonomiden dert yanarken Elazığlılar Elâzığ’a neden yeteri kadar yatırım yapılmadığını merak ediyor.

İki büyük şehir ortasında kalan batısında Malatya doğusunda Diyarbakır olan şehrimiz yatırımları neden kendine çekemiyor. Birçok güzelliği bünyesinde barındıran hem kültürel hem coğrafi olarak çevre illere baktığımız zaman daha avantajlı konumda olan Elâzığ’ın yatırımlardan gerektiği kadar faydalanamaması vatandaşların tepkisini çekiyor.
Elazığ henüz ne konuda büyüyeceğine kadar vermiş bir şehir değil.
Turizm isterseniz Hazar Gölü, Harput, Karaleylek Kanyonu, Hazar Baba Kayak Merkezi diye sıralama yapabiliriz.
Gastronomi şehri olsun derseniz Harput Köfte, İçli Köfte, Köfteciler Sokağı Lezzetleri, Dolanger Tatlısı, Taş Ekmek Tatlısı, Sırın, Gömbe, Patila, Orcik, Ağın Leblebisi, Baskil Kayısısı, Pekmez, Öküzgözü Üzümü, Boğazkere Üzümü, Çedene Kahvesi, Menengiç Kahvesi.
Hayvancılık ve süt ürünleri açısından baktığımızda Doğu Anadolu’nun en büyük peynir üreticilerinden olan ve ülkemizin Tulum peynirinin %70 karşılayan bir potansiyele sahip. Geniş arazileri ile hayvancılık için verimli bir bölge.
Tarım ürünleri dediğimiz zaman Uluova ve Kuzova bölgesi akla geliyor. Verimli topraklar yaşanan su sıkıntısı nedeniyle tarımdan mahrum kalıyor.
Sanayi dediğimiz zaman 6. Bölge teşvikleri ile yatırım süresi bir yıl daha uzatıldı. Doğu ile batı arasındaki geçiş köprüsü olması nedeniyle işsizliğin sona ermesi için büyük ihtiyaçların başını çekiyor.
Tek tek sektör bazlı baktığımız zaman turizmde, gastronomide, hayvancılıkta, tarımda ve sanayi sektöründe sıkıntıları görebiliyoruz.
Vatandaşlar Elâzığ’ın sanayi şehri mi yoksa turizm veya gastronomi şehri mi olması konusunda karar verilmesi istiyor.
Şehrin yatırımlarla ayağa kalkacağına inanan vatandaşlar Elâzığ’a yatırım yapılması için yetkililerden büyük adımlar bekliyor.
Yatırımcıları çekmek için nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini il yöneticileri, milletvekilleri, bürokratlar ve iş insanları bir araya gelerek planlama yapmalı.
ETSO, Elazığ Ticaret Borsası da yatırım teşvikleri için önemli adımlar atmalı. Yatırımcıyı Elâzığ’a çekmek için çalışmalı.
Vatandaşlar Elâzığ’ı yatırım açısından nasıl değerlendiriyor.
SÖZ SAHİBİ OLAN İNSANLAR BİRLİK OLMALI
Rahmi Yıldırım “Yatırımlarla ilgili bir fikrim yok ama yapılması gerekiyor ve pek fazla göremiyorum. Ekonomi için sanayi ilerlemeli ve fabrikalar açılmalıdır. Milletvekillerimiz halkı dinlemeli ve ne faydalı ve verimli ise o hizmeti vermelidir. Elazığ’a yatırım yapacak insanlar tespit edilmeli ve bunun için ilin yetkilileri çalışmalı. Birlikten kuvvet doğar tüm Elâzığ yetkilileri söz sahibi olan insanlar birlik olmalı.” İfadelerini kullandı.
YATIRIMA YÖNELEN KİMSEYİ BULAMIYORUZ
Vedat Güngör “yatırım yapılmamasının tek sebebi Elazığ’ın sahipsiz olması. Seçim zamanlarında oy toplamak için vaatlerde bulunuyorlar ama yatırıma yönelen kimseyi bulamıyoruz. Elazığ hep unutuluyor. Ekonomi için Elazığ doğu ve batı kavşak noktasıdır. Elazığ neden Malatya gibi büyük şehri olmasın? Milletvekillerimiz vatandaşın sesine kulak vermeli.” Şeklinde konuştu.
BİRÇOK GENCİMİZİ İŞSİZ
Ayşe Kaya “Elazığ’da kahveler ve çay ocaklarında birçok gencimizi işsiz. Bunlara iş imkanı sağlamalı. Ekonomik olarak yatırım yapılmalı. Fabrikalar açılmalı. Tarım için destek sağlanmalı. Turizme önem verilmeli. Elazığ’ın ne şekilde büyüyeceğine karar verilmeli bunun için çalışılmalı.” Dedi.
ELAZIĞ’DA BÜYÜK BİR TEŞVİK VAR
Nurten Gülyüz  “Elazığ’ın en büyük sorunu halkının maddi durumunun iyi olmaması. Elazığ’da büyük bir teşvik var. En basit örneği 6. Bölge teşviklerinin uzatılması. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekiyor il yöneticilerinin buna teşvik etmeleri gerekiyor.” Dedi.
ELAZIĞ’A SAHİP ÇIKANDA YOK
Ahmet Ergin “Elazığ doğu bölgesinde olduğu için yatırım yapılmıyor. Elazığ’a sahip çıkanda yok. Milletvekillerimiz çalışıp halka hizmet etmeli. Çalışan milletvekillerimiz de var ancak tüm milletvekilleri çalışmalı. Halkın derdi dinlenmeli. İnsanlar işsiz olduğunu söylüyor yeni iş kapıları açılmalı.” Dedi.
İL YÖNETİCİLERİ ELLERİNDEN GELENİ YAPMALI
Gamze Karaca “Bu konuda fazla bir fikrim yok ama Elazığ’a yatırım yapılmasını isterim. Elazığ’ın ekonomik olarak gelişmesi için ciddi bir yatırımların yapılması gerekiyor. İl yöneticileri yatırıma teşvik için ellerinden geleni yapmalı.” Şeklinde konuştu.
FABRİKALARIN AÇILMASI GEREKİYOR
Ali Kendüz “iş adamlarının çoğu il dışında büyük kentlerde yatırım yapıyor. Ekonomik olarak gelişmesi için fabrikaların açılması gerekiyor. Dışarda ki iş adamlarının buraya yatırım yapılması teşvik edilmeli. Elazığ çok önemli bir bölge bu bölge değerlendirilmeli. Elazığ’ın önde gelen isimleri turizme açmaları gerekiyor. Turizm önemli bir şey.” İfadelerini kullandı.
İLERİYE YÖNELİK PROJELERİN YAPILMASI GEREKİYOR
Hatun Genç “Diğer şehirlere baktığımızda Elazığ biraz daha geri kalmış İş olanaklarının daha fazla olması gerekiyor. Birçok insan şuan çalışmıyor. küçük esnafa destek vermesi lazım ki küçük esnaf destek gördüğü zaman halkta bu sefer ona destek çıkar. İş imkanı olmadıktan sonra ekonomi nasıl gelişecek? Ekonominin gelişmesi için iş adamlarının Elazığ’ı düşünmesi lazım. İleriye yönelik projelerin yapılması gerekiyor. Bunlar yapılsa Elazığ büyük şehir olma adında ileri önemli bir adım atmış olur.” Dedi.
ELAZIĞ’A FABRİKALAR ŞART, GENÇLERİN HEPSİ İŞSİZ
Refik Erdoğan “Ekonominin gelişmesi için insanların yatırımcı olması gerekiyor, bu da Elazığ’da yok. Elazığ, Malatya ve Gaziantep’ten coğrafi bakımından daha iyi durumda fakat diğer iler gibi kendini geliştirmek istemiyor. 20 yıldır Elazığ aynı durumda neden derseniz Elazığlılar yatırım yapmaktan korkan insanlar.  Elazığ’a fabrikalar şart, gençlerin hepsi işsiz. Fabrikalar açılmalı, kapatılan yerlerin tekrar değerlendirilmesi lazım. Zenginler dışarıya yatırım yaptıkları için Elazığ’a yatırım yapılmıyor. Elazığ’ın halkı genellikle memurluğa yönelik. Herkes kendini düşünüyor halkını düşünmüyor. Malatya önceden Elazığ’ın ilçesiydi şimdi Malatya Paris gibi, Elazığ köy gibi.” İfadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.