height="132" />
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü

ABONE OL
Tem 22, 2022 18:26
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıl dönümünü kutladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. Yıl dönümünü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Namık Bulut,   Kıbrıs’ta gerçekleşen darbenin Yunanistan’ın bir planı olduğunu söyleyerek: “EOKA’cı katiller 15 Temmuz 1974 yılında kıbros’ta darbe yaparak kontrolü ele geçirdiler. Bu darbe aslında Türkiye’yi batıdan güneye kuşatıp ülkemizi Akdeniz’den tehcir ederek yaşam alanımızı daraltmak istenen Yunanistan’ın bir planıdır. 15 Temmuz darbesi ile Kıbrıs adasının Yunanistan’ın kontrolüne girmesi Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmuştur ve Kıbrıs Türkünü de katliam ile karşı karşıya bırakmıştır. Bu durum karşısında garantör devlet olan Türkiye Kıbrıs’a müdahale etmek zorunda kalmıştır” dedi.

Başkan Bulut, 48 yıl sonra yine coşkulu olduklarını ifade ederek Kıbrıs barış harekatında şehit düşenleri rahmetle andı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.