DOLAR

32,5921

0.3%
EURO

34,9782

-0.02%
ALTIN(gr)

2.445,62

0,40%
BİST 100

9716.77

0,40%
height="132" />
Elazığ’da Konut Fiyatları ve Kira Bedellerinde Yaşanan Artış Herkesin Ana Gündem Maddesi

Elazığ’da Konut Fiyatları ve Kira Bedellerinde Yaşanan Artış Herkesin Ana Gündem Maddesi

ABONE OL
Şub 2, 2022 17:59
Elazığ’da Konut Fiyatları ve Kira Bedellerinde Yaşanan Artış Herkesin Ana Gündem Maddesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Ortalama gelirli bir ailenin artık ev hatta bir araba alması hayalin de ötesine geçti” 

Elazığ’da konut fiyatları ve kira bedellerinde son dönemde yaşanan artış herkesin ana gündem maddesi… Kiracı olan evden atılmaktan korkuyor, evi kirada olan ‘evim ucuz mu kaldı’ diye soruyor.

Konut almak isteyen ancak geliri sınırlı olanlar ise milyonlarca lira talep edilen ev ilanlarına bakıp bakıp iç geçiriyor, evini satmak isteyen, fahiş fiyatla alıcı bekleyen lüks konut projelerine bakıp, mülküne değer biçiyor. Özetle, kiracının, ev sahibinin, alıcının ve satıcının piyasalardaki ‘anormalliklerle’ boğuştuğu bir dönem yaşanıyor. Geçim derdiyle boğuşan vatandaş ise bu artışlara tepkili. Hem fırsatçılık olduğunu hem de iktidarın yeterli denetimi yapmadığını düşünüyor.

“Konut fiyatları ve kira bedelleri uçtu, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Konut fiyatları ve kira artışlarında keyfi belirlemeler yapılıyor mu sizce? İktidarın bu alanda yeterli denetim yaptığına inanıyor musunuz?” diye sordu. Aldığı yanıtlar şöyle oldu:

“ANCAK GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

T.E. “Araştırma bile yapamıyoruz. Fiyatlar bizi o kadar çok aşıyor ki… Ev kiraları zaten yakıyor, konut fiyatlarını düşünmek bile istemiyoruz. Ancak geçinmeye çalışıyoruz bu dönemde. Yaptığımız tek şey bu. Evleri olan kişiler, evlerine kendileri değer biçiyorlar. Bununla ilgili denetimlerin yeterince yapılmadığını düşünüyorum. Herkes keyfi fiyat veriyor.”

“YETERLİ DENETİM OLSA BU KADAR ÇOK İNSAN, BU KADAR BÜYÜK SIKINTILAR YAŞAMAZ” 

“KEYFİ BELİRLEMELER YAPILIYOR, DENETİM DE YOK”

İsmini vermek istemeyen vatandaş:  “Berbat, gerçekten çok kötü… Elimdeki fişlere bakarak yürüyorum… Ne yapacağımızı düşünüyoruz. Ne ev alabiliriz, ne kirada oturabiliriz. İnanın 5 bin liradan aşağın ev yok Şişli bölgesinde. Kesinlikle keyfi belirlemeler yapılıyor. Yeterli denetim yapıldığını da düşünmüyorum. Her şey ortada.”

“İNSANLARIN DA BİRAZ FIRSATÇILIĞI VAR”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “İnsanların da biraz fırsatçılığı var. Her şeyin önüne kılıf bulan hükümet buna da bulabilir aslında. ‘Şunu geçemezsin’ diyebilir. Ama ben insanların da çok fırsatçı olduğunu düşünüyorum. Mesela Elazığ’da, İzmir’de deprem oldu, ev fiyatları 2 katına çıktı bir anda. İnsanlar fırsatçı olduğu sürece, devlet buna demir yumruk indirmediği sürece bu böyle gider. Bence şu an yeterli denetim yok.”

“DEVLETİN BUNU KONTROL EDEN BİR MEKANİZMASI YOK”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Asgari ücretle çalışanların Allah yar ve yardımcısı olsun… Kesinlikle keyfi belirlemeler yapılıyor. Devletin bunu kontrol eden bir mekanizması yok. Sadece birkaç tane emlak şirketi üzerinden bunu baz almaları doğru değil. Bunların kayıt oldukları bir şey olması lazım kontrol altında tutabilmek için.”

HABER ANALİZİ 

Kendimizi bile kandırıyoruz, düşünün gerisini.. 

Kardeşlik bağı, sadece vatandaşlık bağı ile devlete veya bir ideolojiye bağlılık anlamına gelmiyor, daha evrensel düzeyde tüm dünya insanlarını birbirleriyle birleştiriyor.

Bu kadar sıkıntının bir araya geldiği, ailenin, sokağın, mahallenin, kentin, ülkenin ve hatta dünyanın düzeninin kaybolduğu ve maddenin her şeyin önüne geçtiği günümüzde galiba farklı şeyler düşünmek ve söylemek lazım.

-Ekonomik kriz fırsatçıları

-Deprem fırsatçıları

-Sel fırsatçıları

-Yangın fırsatçıları

-Kar fırsatçıları

İnsanlığımızdan utanacak hale geldik..

Kimse  sağa sola bakmasın her birimizin kalplerine işlendi bu fırsatçılık..

Peşin parası ile ucuz fiyattan yağ alarak deposunda saklayan fiyat artışında parayı kıran esnaf,  zam gelen yağı stokladığı depo kşrası için ağlanıyor..

Kardeşlik hukuku, ahilik düsturu, İslam şuuru kayboldu gitti..

Geçtiğimiz günlerde hepinizin malumu İstanbul’da yoğun kar yağışı sonrası süre gelen tartışmalar aldı başını gidiyor..

Hükümete, yerel belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlara sallayıp duruyoruz..

Vatandaş olarak o kadar haklıyız ki! Bunu iliklerimize kadar hissettiriyoruz..

Ama söz konusu kendimiz olduğunda kimselere papuç bırakmıyoruz..

Bakın!

Yaşanılan kar yağışı sonrası

Zincir, kar lastiği, kürek, buğu çözücü, kar paleti gibi ürünlerin fiyatı 3 günde en az yüzde 50 arttı. Çekici fiyatları iki katına çıktı, taksiler 5 km yola 100 TL, oteller de 1 gece konaklamaya 2-3 bin TL istedi!

 Ya bunu yapan biziz kimi eleştiriyoruz..

Ve  bu fırsatçılığı hepimiz kendi alanlarımızda uyguluyoruz..

Sonrası sosyal medya huzurunda adalet dürüstlük dağıtmaya çalışıyoruz..

Gerçek anlamda insani değerlerimizi kaybettik..

Müslüman Türk toplumu olarak, örf adet gelenek ve göreneklerimizden koptukça ruhumuzu şuurumuzu da kaybettik.

Kendi kusurlarımızı görmezden gelerek, önümüze gelen herkesin eğriliğini tartışır olduk.

Bir şeyleri düzelsin istiyorsak ilk önce bunu kendimizde uygulamamız lazım..

Kendimizi bile dürüst insan rolleri ile kandırıyoruz..

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.