DOLAR

32,5194

0.01%
EURO

34,9815

0.17%
ALTIN(gr)

2.420,75

-0,04%
BİST 100

10045.74

-0,04%
height="132" />
Ekonomi Uçuyor Masalları Anlatılırken Vatandaşın Derdi Elazığ’da Bambaşka

Ekonomi Uçuyor Masalları Anlatılırken Vatandaşın Derdi Elazığ’da Bambaşka

ABONE OL
Şub 1, 2022 19:47
Ekonomi Uçuyor Masalları Anlatılırken Vatandaşın Derdi Elazığ’da Bambaşka
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İktidar cephesi, “Ekonomi uçuyor” derken, vatandaşlar doğalgaz faturasını ödeyemediği için buz gibi evlerde oturup, yemeğini tüpte pişiriyor. Elazığ’da vatandaşlar adeta “ekonomik buhran” yaşıyor… Vatandaşın gündemi; ekonomik kriz, zamlar, faturalar ve geçim derdi…

“EN ACİL SORUN EKONOMİK KRİZ VE İŞSİZLİK”

Halk ekonomik sıkıntılardan bunaldı, Korona salgını ve mülteciler geri plana düştü. Zirve yapan sebze meyve fiyatları en çok da dar gelirli vatandaşı vurdu. Kuruş hesabı yapan vatandaş, “Türkiye güllük gülistanlık, diyorlar ama gelip görsünler şu garibanın haline baksınlar. Bir sonraki sabah neye uyanacağımızı, neyle karşılaşacağımızı biz de bilmiyoruz” diyerek tepki gösteriyor.

İktidarın politikaları sonucu yaşanan ekonomik kriz, gün geçtikçe etkisini hissettiriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, çocuklarının dahi yiyeceğinden kısmak zorunda kalıyor. Çünkü markette ve pazarda fiyatlar ateş pahası. Eskiden kiloyla alışveriş yapan vatandaşların, son aylarda birkaç yüz gramla hatta taneyle alışveriş yaptığı da görülüyor. Bu kişilerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Çünkü ev kirası, elektrik, doğalgaz ve su faturasını ödedikten sonra bütçeden geriye neredeyse hiçbir şey kalmıyor.

ANKETLERE GÖRE EKONOMİ POLİTİKALARI BAŞARISIZ

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) yapmış olduğu anketde de  “Koronavirüs salgını dışında ülkenin en önemli sorunu nedir?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 77,6’sı “ekonomi” cevabını verdi.

Ülkenin en önemli sorunu olarak işsizliği görenlerin oranının, Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşması dikkat çekti. Ekonomi ve işsizliği, yüzde 10,8’le koronavirüs salgını takip etti. Koronavirüs salgınının oranı Nisan 2020’de yüzde 39,3, Mayıs 2020’de ise yüzde 26’ydı.

Yurttaşlar, yüzde 6,2 oranında da Türkiye’nin en önemli sorununun hükümetin başarısız politikaları olduğunu belirtti. Ocak 2020’da yüzde 3 olan bu oran, o tarihten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Area anketine göre de Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi, hayat pahalılığı ve yoksulluk. Katılımcılar ekonomideki kötü gidişin sebebi olarak “hükümetin yanlış politikaları” olduğunu belirtirken, hükümetin ekonomi politikası başarısız bulunuyor. Area Araştırma’nın son anket sonuçlarına göre, ekonomideki kötü gidişin sorumlusu olarak hükümetin yanlış politikaları olduğu söylendi. Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi-hayat pahalılığı-yoksulluk olduğu belirtilirken, iktidarın ekonomi politikaları başarısız bulundu

DEPREMZEDELERİ ELEKTRİK ÇARPTI!

Abdullahpaşa Mahallesinde 3. Etap TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler, bu ay elektrik faturasını görünce şok oldu.

2021 Eylül ayında anahtarlarını alan ve evlerine taşınan Abdullahpaşa Mahallesinde 3. Etap TOKİ konutlarındaki depremzedeler, geçen ay gelen 150 TL’lik elektrik faturaları bu ay 500 TL geldiğini söylediler”.Vatandaşlar, “Geçen ay 150-160 TL gelen faturalar bu ay 500 TL geldi bunun nedeni iskan raporu ve son gelen zamlardır. İskan raporu olmadığı için faturalarımız çok yüksek geldi. Yetkililerimizden ricamız, TOKİ mağduriyetine son verilmesidir. İskan raporumuz verilsin bizde uygun elektrik kullanalım. Ama TOKİ irtibat bürosuna gidiyoruz iskan sorunu nasıl çözülecek diyoruz cevap yok. Bu kadar başıboşluk olmaz. Yüksek ödediğimiz faturaların hesabını kim verecek”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.