DOLAR

32,5580

0.21%
EURO

34,9725

-0.02%
ALTIN(gr)

2.458,31

0,92%
BİST 100

0,92%
height="132" />
Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında  “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı

Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı

ABONE OL
Ara 27, 2021 00:17
Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında  “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası arasında Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen törenle “Kardeş Oda Protokolü” imzalandı. Törende bir konuşma yapan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, bölgenin iki kadem şehrinin kardeşliğinin tescillendiğini belirterek, müşterek projeler için çok önemli bir sürecin başlatıldığının altını çizdi…

Arslan: Bölgenin iki kadim kentinin kardeş oda protokolünü önemsiyoruz…

Diyarbakır TSO Heyetiyle Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda ‘Kardeş Oda Protokolü’ için bir araya gelen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan yaptığı konuşmada bölgenin iki kadim kentinin tarihi süreç içerisinde hep kardeş olduklarını bugün imzalanacak olan protokolle de bunu tescilleyeceklerini ifade etti.

Elazığ TSO tarihçesi, Odanın çalışmaları ve ilin ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Arslan konuşmasında, “Odamız tarafından bugüne kadar Çorlu, Malatya ve Rize Ticaret ve Sanayi Odalarımızla Kardeş Oda Protokolleri imzaladık. Buna bugün Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odamızı da ekliyoruz. Bu protokolü bölgesel işbirliklerinin gelişmesi adına çok önemsiyoruz.

Mehmet Kaya Başkanımız yaptığı çalışmalarla bizlere hep örnek olan ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine çok değer katan bir insan. TOBB çatısı altında da birlikte görev yapıyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde her iki Odamızın müşterek önemli çalışmalar yapması ve projeler yürütmesi için hem Yönetim organları olarak bizler hem de profesyonellerimizle çok yoğun bir gayret içerisinde olacağız. Ben bu düşüncelerle, protokolün hayırlı olmasını diliyor, Diyarbakır TSO heyetini İlimizde ve Odamızda ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaya: Elazığ TSO’yu ilgiyle takip ediyoruz…

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da yaptığı değerlendirmede, “Meclis Kararımız ile Kardeş Oda Protokolü ve bu vesile ile ilk ziyaretimizi Elazığ’a yapmayı kararlaştırdık. Çünkü Elazığ Sayın Başkanın dediği gibi Diyarbakır’la her zaman kardeş olan bir il. Ayrıca Elazığ TSO’nun çalışmalarını yakından ve ilgiyle takip ediyoruz. Sayın Başkan Asilhan Arslan, TOBB çatısı altında çok önemli görevler alarak bölgemizin temsilcisi olarak bizleri gururlandırıyor. Kendisinin Elazığ ve İş dünyamız için bir şans olduğunu düşünüyorum. Heyetimizle birlikte ilk önce Harput’ta Prof.Dr. Sayın İsmail Aytaç beyin çok detaylı bilgilendirmeleri ve aydınlatıcı tanıtımı ile güzel bir gün geçiriyoruz.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın özellikle deprem sürecinde yaptığı çağrı ve çalışmaların burada yaşanan acıları ne kadar hafiflettiğini çok iyi gördük. Koordinasyondaki çalışmalarınız gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bu sadece Elazığ’a özgü bir deprem değildi, bölgeyi üzen bir depremdi. Ticaret ve Sanayi Oda’mızın o çağrısının Türkiye’de yarattığı ses tüm illerdeki Ticaret Sanayi Odaları’nın Elazığ’a bir günde ulaşmaları gerçekten bir göstergesiydi. O anlamda öncelikle sizleri tebrik ediyoruz ve tekrar geçmiş olsun diyoruz. İnşallah böyle bir acıyı Elazığ bir daha yaşamaz, hiçbir ilimiz de yaşamaz. Protokolümüz ile bir çok ortak projeyi birlikte yürütecek bir sürecin başlatılmasını umut ediyoruz. Ben de bu düşüncelerle hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaya’nın konuşmasının ardından Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Bitane, Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ve Meclis Başkan Vekili Veli Aksu tarafından kardeş oda protokolü imzalandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.