DOLAR 32,3396 0.17%
EURO 35,1792 -0.03%
ALTIN 2.240,14-0,14
BITCOIN 2077131-5,64%
Elazığ

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

O bir marka o bir idol: Arda Turan

O bir marka o bir idol: Arda Turan

ABONE OL
Eyl 12, 2021 19:03
O bir marka o bir idol: Arda Turan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Son zamanlarda her ne kadar futbol dışı yaşantısıyla gündeme gelse de Arda Turan, Türk futbolunun en kariyerli Türk oyuncusudur.
Hakkında çok şey yazılabilir, mesela birçok çocuğun isim babasıdır, geçmiş yıllarda erkek çocukların isminin ‘Arda’ olmasının sebebi kendisidir.
Galatasaray’da ‘top toplayıcı çocuk’ olarak kariyerine başlayıp, sevdiği, hayran olduğu takımın kaptanlığına kadar yükselmiştir.
Bu sezon Galatasaray’a transfer olan  Gustavo Assunção, Arda’yı idol olarak gördüklerini şöyle anlatmıştı:  “Arda Turan’ı gerçekten çok seviyorum. O Atletico Madrid’de iken ben de altyapıdaydım. 12 yaşındaydım. Beni hatırlar mı bilmiyorum ama Atletico Madrid’in inanılmaz büyük bir idolü. Hepimizin idolüydü. Şimdi Galatasaray’da aynı şekilde çok büyük bir idol. Onunla yeniden karşılaşacağım ve aynı takımda oynayacağım için çok heyecanlıyım.”
Bu arada Arda Turan, Gustavo Assunção’nun babası Brezilyalı orta saha Paulo Assunçao ile Atletico Madrid’de beraber futbol oynadı.
Hani diyorum ya Arda bir marka bir idol diye, kaptan kimlerle futbol oynamadı ki, yine Atletico Madrid döneminde Falcao’nun en iyi olduğu zamanlarda iyi bir ikili olmuşlardı.
Madrid’den Barcelona’ya transfer olduğu ve Barcelona’nın en iyi olduğu dönemde, Messi, Neymar, Suarez ve Iniesta gibi dünya yıldızlarıyla birlikte  futbol oynadı.
Kısacası Arda Turan, Türk futbolunun en kariyerli oyuncusudur. 
Okan Buruk şimdi değilse ne zaman?
6-1’lik Hollanda hezimeti sonrası Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi nihayet sona erdi. Normal şartlarda Şenol hocanın maç gecesi istifasını vermesi gerekirdi. Nitekim kamuoyunun ortak düşüncesi de buydu. Gönül isterdi ki Norveç maçında saha kenarında Okan Buruk’u görelim. Şu an hiçbir takım çalıştırmayan Buruk, günümüz futboluna daha yatkın ve eminim Milli Takım’a daha fazla katkı sağlayacaktır.
YUSUF POLAT
Twitter: @yusufpolat3675 
İnstagram: @yusufpolat3675

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.