height="132" />
8 Bin 141 Çocuk Aile Sevgisine Koruyucu Aile Modeliyle Kavuştu

8 Bin 141 Çocuk Aile Sevgisine Koruyucu Aile Modeliyle Kavuştu

ABONE OL
Haz 30, 2021 13:35
8 Bin 141 Çocuk Aile Sevgisine Koruyucu Aile Modeliyle Kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu aile hizmetlerinden bu güne kadar toplam 8 bin 141 çocuk faydalandı. Uygulanan aile odaklı bakım sistemiyle çocukların ev ortamında sevgi ve güvenle büyüyebilmesi ve geleceğe öz güvenle hazırlanmaları sağlanırken uygulamadan Türkiye’de koruma altındaki çocuklar faydalabiliyor.

Bu kapsamda eğitim öğretim süreçlerinden sosyal faaliyetlere kadar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok alanda dönüşüm çalışmaları da hayata geçirildi. Yetiştirme yurdu ve koğuş tipi uygulamalara son verilirken, çocukların  aile yanında veya  “ev tipi” hizmet modelinden yararlandırılması uygulaması devreye girdi.

Bakanlık bu uygulama ile sadece ekonomik sebeplerden ötürü kuruluş bakımına ihtiyaç duyan çocukları, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ile ailesinin yanında tutarken durumu uygun çocukların ise kuruluş bakımına hiç girmeden doğrudan koruyucu aile veya evlat edinme sistemine dahil edilmesini amaçlıyor. Diğer hallerde ise çocukların bakımı,  çocuk evleri, çocuk evleri siteleri ve çocuk destek merkezlerinde gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2012’de başlatılan Gönül Elçileri Projesi ile hız kazanan koruyucu ailelik sistemi ile şu an 8 bin 141 çocuk sıcak yuvaya kavuşmuş durumda. Evlat edinme sisteminden ise bugüne kadar toplam 18 bin 53 çocuk yararlanırken, ailesi yanında 138 bin 663 çocuk ise SED ile destekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.