Üç oturum halinde gün boyu süren etkinliğin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasında var olmak isteyen tüm işletmelerin bu dönüşüme ayak uydurmasının artık zorunluluk haline geldiğini söyledi…
Organizasyona yoğun ilgi…
Elazığ TSO Gelişim Akademi ve Harput Ajans işbirliği ile gerçekleştirilen Anadolu Dijital Bilişim Buluşmaları organizasyonu kapsamında yapılan “Yeni Gerçeklikte: İş Dünyasında Dijital Dönüşüm” vebinarının ilk oturumuna konuşmacı olarak, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Logo Dijital Dönüşüm Genel Koordinatörü Süheyla Özgül,Acmeno CEO’su Suat Baysan, Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gonca Telli Yamamoto ve Harput Ajans Genel Koordinatörü Zakir Özbey katıldı.
Arslan: İş dünyası ve kurumlar için dönüşüm süreci artık kaçınılmaz olmuştur…
Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, dijitalleşme sürecinde çok hızlı bir dönüşüm süreci yaşandığını ve bunu pandemi döneminde tüm işletmelerin ve kurumların yakından gördüğünü ifade etti. Başkan Arslan konuşmasında, “Dijitalleşme ve dijitalleşme süreci işletmelerin ve kurumların faaliyetlerinde, iş yapış biçimlerinde köklü değişimler yaratmakta. Şirketlerin üretim metotlarından müşteri beklentilerine, dağıtım kanallarından iş yapış süreçlerine kadar hemen her şeyi değiştirmekte.
Şirketler dijitalleşme sayesinde, bilginin üretimi ve işlenmesinden karar alma süreçlerine ve yeni pazarlara erişime kadar birçok alanda büyük kazanımlar elde etmekte. Bizim gibi Meslek Örgütü veya Sivil toplum kuruluşları açısından bakıldığında da durum hiç farklı olmadı.
Dijitalleşme yoluyla çalışan sivil toplum örgütleri ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık oluşturdu. Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilemesiyle hızlıca çevrimiçi uygulamalara geçiş yapan STK’lar; eğitim, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerini devam ettirebilme şansı yakaladı.
Bu süreçte sahaya inemeyenler farkındalık çalışmalarını kamuoyuyla dijital iletişim yoluyla paylaşabildi. STK’ların sürdürülebilirlik ve gelişmelerinin en büyük yardımcısı, dijital dönüşümü sağlayabilmeleri oldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu süreçte başta Yönetim Kurul, Meclis ve Meslek Komite toplantılarımızı aksatmadan dijital platformda son derece verimli şekilde gerçekleştirdik ve bu süreç devam ediyor.
Yine aylık ortalama olarak 10 civarında dijital platformda eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimizle üyelerimize destek olmaya gayret ediyoruz.
Ülkemizde e-Belge hizmetini en hızlı başlatan sayılı Odadan biri olduk. Üyelerimizin bu zor günlerde hem kendi hem de toplum sağlığını tehdit etmeden bulunduğu ortamda bir çok belgemize ulaşma imkanı sağladık.
Yine altyapı çalışmalarına 2019 yılında başladığımız ve 2020 yılı ikinci yarısında devreye aldığımız hepsiburadaelazig e-Ticaret şirketimiz ile bugün ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı bir kez daha görmekteyiz. Bu platformumuz her geçen gün gelişmekte ve hedefimiz Üyelerimiz ve ilimiz iş dünyasına yeni bir ufuk katmaktır.
Bununla birlikte ilimiz ihracatının artırılması, ihracatçı sayımızın yükselmesi, ihracat ürün çeşitliliğimizin ve miktarının artırılması içinde çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda başta e-Ticaret ve e-İhracatın geliştirilmesi için alanında ülkemizde önemli firmalar ile protokoller imzalayarak bir dizi eğitim programı ve firmaların e-Ticaret portallarından istifade etmeleri için organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. B2B çalışmaları, Sanal Fuar ön hazırlıklarımız, ülke Pazar araştırmaları, sektörel araştırmalar bunlardan bazılarıdır.
Dijital dönüşümü birkaç teknolojiye indirgemek mümkün değildir. Bulut bilişim, dijital medya, büyük veri, yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve 3 boyutlu yazıcıların çığır açan etkisi yeni bir dönemi başlatmıştır.
Dijital teknolojiler ile ilk olarak otomasyon başlığı altında anolog kayıtlar dijital ortamda işlenir hale getirilmiş ve sonrasında ise e-hizmet başlığı altında süreçler dijital ortama aktarılmıştır. Gelinen noktada ise tüm dijital dönüşüm altında kurumsal varlıklar ve paydaş ilişkileri dijital ortamda yeniden tanımlanmaktadır.
Sözlerimin başında kendimizden örnekler verdim. Bu kapsamda, Kurumumuzun yaptığı her etkinlik dijital ortamdan takip edilebildiği gibi kayıt ve sekretarya gibi işlemlerin ise dijitale aktarılması sağlandı.
Bu doğrultuda mevcut üyelerimizin etkinliklere katılımını çoğaltmak zamanı uymayan üyelerimizin de daha sonra programı izleme imkanı sağladık.
Dijital dönüşüm hem işletmeler hem de kurumlar anlamında yeni ve zorunlu bir süreci başlatmış olsa da, keşke hiç olmasa dediğimiz pandemi süreci alışkanlıkları değiştirme yönünde muhakkak birtakım faydalar da sağlamıştır.
Fakat bunun ötesinde dijital dönüşüm insan, süreç ve teknoloji gibi çok farklı unsurları birlikte dönüştürmeyi ve yönetmeyi gerektirmektedir. Dijital dönüşüm ayrıca geçmiş, bugün ve geleceği aynı anda düşünmeyi gerektirmeyi de zorunlu kılmaktadır.
Dolayısı ile hem çağı yakalamak ve temsil ettiği kitleye nitelikli hizmet vermek isteyen kurumların hem de iş hayatında var olmak isteyen tüm işletmelerin bu süreci iyi okuması ve adaptasyonu artık zorunluluk haline gelmiştir. Bugün yaklaşık 10 ayrı konusunda uzman konuşmacı üç ayrı oturumda konuyu tüm yönleriyle masaya yatırarak tüm katılımcılara detayları ile anlatacaktır. Ben böylesine güncel ve gerçekten işletmelerimiz için çok önemli bir ihtiyaç olan bir hususta bizlerle birlikte olan ve değerli bilgilerini paylaşan tüm uzman konuşmacılarımıza teşekkür ediyor, inşallah pandemi sürecinin sona ermesi ile birlikte Elazığ’da yine bu ekiple yüz yüze olacak şekilde bu organizasyonumuzu tekrarlamak isteğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
GÜNDEM
7 saat önceGÜNDEM
2 gün önceELAZIĞ
10 gün önceULUSAL
16 gün önceGÜNDEM
17 gün önceELAZIĞ
21 gün önceULUSAL
05 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.