height="132" />
RECEP HAŞATLI: ÜLKÜCÜLER VE ÜLKÜCÜLÜK

RECEP HAŞATLI: ÜLKÜCÜLER VE ÜLKÜCÜLÜK

ABONE OL
Nis 2, 2021 22:19
RECEP HAŞATLI: ÜLKÜCÜLER VE ÜLKÜCÜLÜK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhum Recep Haşatlı’yı anlatmak gerekirse; O’nu şöyle tarif edebiliriz: HAŞATLI, İstanbul’un “Gün Sazak Beyi idi” Recep Haşatlı’yı ölüm yıldönümünde anarken, merhum Nevzat Köseoğlu ağabeyimin 26 Eylül 2011 de onun için yazdığı makaleyi bir kaç pasajla sunuyorum.

“ 1970 ki yıllarda Milliyetçi Hareket Partisinin mücadelesi, particilik olmaktan çok uzak bir vatan savunması idi. Bu yüzdende MHP de particilik yapmak her baba yiğidin harcı değildi; Bakırköy’den Şişli’ye kadar onlarca ilçe başkanı şehit edilmişti…

Kavga ne idi; bu insanlar bu tehlikeleri niçin göze alıyorlardı. Haşatlı ve arkadaşlarının hatırasını anarken bu noktayı açıklığa kavuşturmayı bir vefa borcu sayıyorum. Çünkü 1990’lardan sonra iyice açığa çıkan bu gerçekler hala kavranılmış değildir ve özellikle zihinler saptırılmaları için uğraşılmaktadır. ( Yani bu kavga basit bir sağ ve sol mücadelesi değildi.)

Mücadele; Rusya’ya karşı Türk Milletinin varlık savaşıydı…Olmasaydık ne olurdu? Recep Haşatlı ve binlerce ülkücü olmasaydı, ordu içindeki Marksist cuntalar, sokakta, üniversitelerde ve devlet kurumlarında kök salan yandaşlarıyla birlikte kazanırlardı. Asıl soruda oradadır?

Eğer Sovyetler 1980 öncesindede bu mücadeleyi kazansalardı, Sovyetler yıkılmazdı. Rusya’nın Türkiye’ye egemen olması, Osmanlı’nın Viyana’ya hakim olmasına benzer. Eğer Viyana’yı düşürebilseydik, yeni bir medeniyet açılışına girerdik ve Osmanlı çökmezdi. Sovyetler Birliğide Türkiye’yi düşürebilseydi, Orta Doğu ve Akdeniz havzasına inerek yeni bir açılışa girer ve çökmezdi. “

Hasılı kelam; Biz Ülkücüler, Rusya mücadelesini ABD ve BATI DÜNYASI için yapmadık. Sahte fotoğraflarda bu kavga basit bir sağ ve sol kavgası gibi görüşmede; asıl mücadele ülkücüler ile Sovyetler arasındaki bir savaştı. Ülkücüler bu mücadelesiyle Sovyetler’in Türkiye’yi yedi etnik bölgeye bölen projesini yok etmiştir.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.