DOLAR

32,2492

-0.03%
EURO

34,6661

-0.15%
ALTIN(gr)

2.404,27

0,18%
BİST 100

10247.75

0,18%
height="132" />
Tarımda Kadın Liderler Yarışması Sonuçlandı

Tarımda Kadın Liderler Yarışması Sonuçlandı

ABONE OL
Haz 26, 2021 17:04
Tarımda Kadın Liderler Yarışması Sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenen ve tarımın sürdürülebilirliğine katkı sağlayan fikir ve projeleri teşvik etmeyi hedefleyen “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Kadın girişimcilerin sürdürülebilir tarım teknolojilerine yoğunlaşmasını sağlamayı amaçlayan yarışma, UNDP’nin Küresel Amaçları kapsamında, “Açlığa Son” başlığı çerçevesinde kurgulandı. Tarımda dönüşüm yaratacak yenilikçi çözümleri olan kadın mühendis, veteriner hekim ve girişimcileri destekleyen “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışması ile aynı zamanda, gençlerde sürdürülebilirlik, takım çalışması, proje geliştirme, sorun çözme, liderlik ve sorumluluk alma bilincinin de geliştirilmesi hedeflendi. FMO, European Bank, Yemek Sepeti, Cargill, SAS, Kredi Kayıt Kurumu, EBRD, Tekfen, Amazon Web Services ve AdColony’nin destekleriyle hayata geçen yarışmaya ilgi yoğun oldu.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğini alan yarışmada, erken aşama tarım girişimi Nanomik, 100 bin TL’lik ödülün sahibi olurken üniversite kategorisinin birincisi ConFarm ekibi 30.000 TL’lik ödüle hak kazandı. Ödül Töreni 17 Haziran 2021 tarihinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Törende konuşmacı olarak Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.