height="132" />
LGS Soru Kitapçıkları Erişime Açıldı
122 okunma

LGS Soru Kitapçıkları Erişime Açıldı

ABONE OL
Nis 17, 2024 15:22
LGS Soru Kitapçıkları Erişime Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yeni örnek soru kitapçıklarını yayımladı.

Bu kitapçıklarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından toplam 45 soru yer alıyor.

Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme, analiz yapma gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlandı. Hazırlık sürecinde ilgili derslerin öğretim programları ve ders kitapları temel alındı. Bu kapsamda, ilgili sınıf düzeyindeki ders kitapları, konu anlatımları, işleniş biçimleri, metinler ve etkinlikler göz önünde bulunduruldu.

Örnek soruların çözümleri, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalından izlenebiliyor. Bu uygulama, öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına ve sınav becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.