height="132" />
Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması 3 ilde start verdi..
119 okunma

Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması 3 ilde start verdi..

ABONE OL
Nis 17, 2024 15:10
Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması 3 ilde start verdi..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakıma Destek Pilot uygulamasının üç ilde başladığını duyurdu.

Bu programın amacının, evlerinde bakılan tam bağımlı engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve ailelerini destekleyerek güçlendirmek olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl Adana, Ankara ve İzmir’de başlatılan Meskende Bakıma Dayanak Pilot Uygulaması kapsamında 3 bin 407 vatandaşa hizmet verdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylere yönelik bakım hizmetlerinin aile odaklı toplumsal hizmet politikası doğrultusunda geliştirildiğini ve çeşitlendirildiğini vurgulayarak, kurumsal bakımın yanı sıra birey odaklı hizmet modellerine önem verdiklerini dile getirdi. Bu kapsamda, konutta bakım yardımı, toplumsal yardım ve gündüzlü bakım hizmetlerini birbirini tamamlayıcı şekilde sunduklarını belirtti.

Uygulama kapsamında, ihtiyaç tespiti için hanelere ziyaretler gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 600 engelli bireyin bakım planının oluşturulduğunu açıkladı. Ayrıca, bakım işçileri, hemşireler, sosyal çalışmacılar ve psikologlardan oluşan ekiplere eğitim verildiğini ve hizmetin detaylarını anlattı.

Bakan Göktaş, evde bakılan engelli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediklerini ve bu modelin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını planladıklarını belirtti. Bu sayede, ailelere bilgilendirme, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunarak güçlü bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.