height="132" />
Ya Kini Bırakın, Ya da Siyaseti
287 okunma

Ya Kini Bırakın, Ya da Siyaseti

ABONE OL
Nis 9, 2024 13:27
Ya Kini Bırakın, Ya da Siyaseti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı siyasi partilerin ve il başkanlarının tercih ettiği reklam stratejileri, adil bir rekabet ortamının oluşmasını engelliyor. Kayıt dışı çalışan ve vergi vermeyen “merdiven altı” haber siteleri, düşük maliyetlerle reklam verebildikleri için haksız bir avantaj elde ediyorlar. Bu durum, kurumsal kimliğe sahip haber sitelerinin rekabet gücünü zayıflatıyor.

Kayıt dışı ve vergisiz çalışan haber siteleri, genellikle siyasi partilere veya çıkar gruplarına bağlı oluyor. Bu durum, haberlerin objektif ve tarafsız bir şekilde sunulmasını engelliyor ve basın özgürlüğü üzerinde bir tehdit oluşturuyor.

Bilgi kirliliği ve dezenformasyon, demokrasinin işleyişini zayıflatıyor. Kayıt dışı ve vergisiz çalışan haber siteleri, dezenformasyon ve propagandanın yayılmasına katkıda bulunabiliyor. Siyasi partiler ve il başkanları, kin siyaseti yerine etik ve şeffaf bir şekilde reklam vermelidir. Adil bir rekabet ortamının oluşması ve basın özgürlüğünün korunması için gerekli adımlar atılmalıdır.

Siyasi Partilere Önerilerimiz;

Siyasi partiler ve diğer reklam verenler, reklamlarını verdikleri haber sitelerinin yasal ve etik kurallara uygunluğunu kontrol etmeli.

Adil ve eşit şekilde reklam destekleri sağlanmalı

Ayırım yapılmamalı (Kurumsal  ve vergisini veren yasal siteler olmak şartı ile )

Bir dipnot: Siyasi Partilerin İl Başkanları bahaneler arkasına sığınmamalı kin siyasetinden uzaklaşıp işini hakkı ile yapan haber sitelerini desteklemeli unutmamalıdır ki Basın bir ilin gözü kulağı ayağıdır..

Haber: Serkan ŞENKAL 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.