height="132" />
MEB Şurası Yönetmeliği Kaldırılmadı..

MEB Şurası Yönetmeliği Kaldırılmadı..

ABONE OL
Mar 25, 2024 12:28
MEB Şurası Yönetmeliği Kaldırılmadı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Şurası’nın artık toplanmayacağı yönündeki haberleri yalanladı. Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

MEB Şurası Yönetmeliği Kaldırılmadı:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, MEB Şurası’nın artık toplanmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 10 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe giren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği’nin 6. ve 16. maddeleri kapsamında hazırlanan “Millî Eğitim Şûrası Yönergesi”nin Mart 2024’te yayımlandığı ve MEB Şurası ile ilgili çalışmaların bu yönerge doğrultusunda devam edeceği ifade edildi.

21. Milli Eğitim Şurası Gerçekleşecek:

1921 yılında başlayan ve Türk milli eğitim sisteminin gelişiminde önemli rol oynayan Milli Eğitim Şuraları’ndan bugüne kadar 20 tanesinin gerçekleştirildiği belirtildi. 21. Milli Eğitim Şurası’nın düzenlenmesi için de çalışmaların devam ettiği ve “dijital vatandaşlık, eğitimde yapay zeka, öğretmen yetiştirme, yeni teknolojiler ve öğrenme ortamlarının dönüşümü” gibi birçok başlıkta istişareler için teknik ön çalışmaların tamamlandığı açıklandı.

Bakanlığın Bilimsel Danışma Kurulu:

MEB Şurası’nın Bakanlığın bilimsel danışma kurulu olduğu ve evrensel değerler ve standartlar göz önünde bulundurularak kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir Türk milli eğitim sistemini geliştirmek amacına katkı sağlamak için çalışmalarına devam edeceği vurgulandı.

MEB Şurası’nın toplanmayacağı yönündeki haberler doğru değildir. 21. Milli Eğitim Şurası’nın düzenlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. MEB Şurası, Türk milli eğitim sisteminin gelişmesinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.