height="132" />
Türkiye Cinsiyet Değişikliği Ameliyatlarında Dünyada Merkez Olma Yolunda

Türkiye Cinsiyet Değişikliği Ameliyatlarında Dünyada Merkez Olma Yolunda

ABONE OL
Mar 20, 2024 13:16
Türkiye Cinsiyet Değişikliği Ameliyatlarında Dünyada Merkez Olma Yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, Türkiye’nin sağlık turizminde ilerlerken cinsiyet değişikliği operasyonlarında da dünya merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini açıkladı.

Dr. Melikoğlu, şu anda bu alanda en çok tercih edilen ülkenin Tayland olduğunu, ancak Türk doktorlarının deneyimi ve hastane altyapısı sayesinde son aylarda Avrupa’dan gelen hastaların Türkiye’yi daha fazla tercih etmeye başladığını söyledi.

Amerika’da da cinsiyet değişikliği operasyonları üzerine çalışmalar yürüten Dr. Melikoğlu, Türkiye’nin bu alanda dünyaca ünlü bir marka haline gelebileceğini savunuyor. Uzun süredir cinsiyet değişikliği ameliyatları yapan Dr. Melikoğlu ve ekibi, Avrupa ve Amerika’da cinsiyet değiştirmek isteyen hastaları Türkiye’ye çekmek için tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütüyor.

Türk Hekimlerine Dünyada Güven Var

Dr. Melikoğlu, özellikle Norveç, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Belçika’dan çok sayıda başvuru olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tayland’da cinsiyet değişikliği ameliyatları daha ucuz. Ancak Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı, sağlık turizmindeki deneyimi ve tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Türk hekimlerinin tüm dünyada güvenilir olarak kabul ediliyor. Amacımız Tayland’a cinsiyet değişikliği için giden hastaları Türkiye’ye çevirmek.”

Operasyondan Sonra Cinsiyeti Anlamak Zor

Dr. Melikoğlu, Türk plastik cerrahisinin tüm Avrupa’da bilindiğini ve meme, burun, karın germe, penis büyütme gibi estetik işlemler için Avrupa’dan çok sayıda hasta geldiğini de sözlerine ekledi.

Cinsiyet değişikliği operasyonları sonrası ameliyat öncesi cinsiyetin tespit edilmesinin zorluğuna dikkat çeken Dr. Melikoğlu, cinsiyet değişiminde cinsel organın yeniden inşa edilerek yeni bir vajina yapıldığını, meme protezi ile meme büyütme, brezilya poposu, yüz feminizasyon cerrahisi gibi işlemler yapıldığını söyledi. Dr. Melikoğlu, estetik yapıldıktan sonra cinsiyeti anlamanın çok zor olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.