height="132" />
81 Yaşında Mide Kanserinden Kurtuldu..

81 Yaşında Mide Kanserinden Kurtuldu..

ABONE OL
Şub 12, 2024 11:01
81 Yaşında Mide Kanserinden Kurtuldu..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nurten Erol, 81 yaşında mide kanseri teşhisi konduğunda ameliyat ve kemoterapiden korktuğu için tedaviyi reddetmiş. Üç yıl boyunca kanserle yaşamak zorunda kalan Nurten Hanım, tekrarlayan mide kanamaları, kusma ve ağrı şikayetleri nedeniyle dayanılmaz bir hale geldiğinde tekrar doktora başvurmuş.

Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından değerlendirilen Nurten Hanım’a tüm hayati risklere rağmen ameliyatın gerekliliği anlatılmış. Hastane ve hekimlere  duyduğu güvenle ameliyatı kabul eden Nurten Hanım’a Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Yılmaz tarafından mide kanseri nedeniyle ameliyat yapıldı. 20 cm’ye ulaşan ve kalın bağırsağının bir kısmını da içerisine alan tümör nedeni ile midesinin tümü ve kalın bağırsağın yaklaşık 30 cm’lik kısmı çıkarıldı.

Ameliyattan sonra ilk kontrolüne gelen Nurten Hanım, ameliyat olmaktan korktuğu için üç sene boyunca çektiği acıları anlattı. Yaşının 81 olmasına rağmen ameliyat sonrası gayet iyi durumda olduğunu ve her şeyi yiyebildiğini söyledi. Doktorlarına ve sağlık personeline teşekkür eden Nurten Hanım, “Yaşın umuda engel olmadığını” göstermiş oldu.

Op. Dr. Sadık Keşmer, Nurten Hanım’ın gecikmiş bir mide kanseri vakası olduğunu ve ileri yaşı ve korkuları nedeniyle 3 yıldır tedaviyi kabul etmediğini belirtti. 81 yaşının dezavantaj olmasına rağmen bilimsel prensiplerle birlikte tümör cerrahisinin gerçekleştirildiğini ve hastanın sorunsuz bir şekilde taburcu edildiğini söyledi.

Bu durum bize yaşın umuda engel olmadığını ve her yaşta tedavinin mümkün olduğunu gösteriyor. Merkezde onkoloji hastalıkları üzerine ciddi bir tecrübe ve birikim mevcut. Tıbbi Onkoloji bölümünde  Genel Cerrahi yandalı olan Gastroenteroloji Cerrahisi ve Onkolojik Cerrahi branşları bu tarz kanser hastaları ve ileri boyuta ulaşmış vakalarda büyük bir avantaj sayılıyor. Bu tarz hastalara hastane ekibi  müdahale ediyor.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi bir kez daha sağlıkta ilklere imza atmaya devam ediyor..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.