height="132" />
Türk Hemşireler Derneği’nden Sağlık Bakanı’na Tepki Mektubu

Türk Hemşireler Derneği’nden Sağlık Bakanı’na Tepki Mektubu

ABONE OL
Mar 14, 2024 14:14
Türk Hemşireler Derneği’nden Sağlık Bakanı’na Tepki Mektubu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hemşireler Derneği (THD), Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 14 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamaya tepki gösteren bir mektup yayınladı. Mektubun içeriği şu şekilde:

Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,

14 Mart 2024 tarihinde yaptığınız açıklamada, 1 milyonu aşan sağlık personellerinin çalışma koşullarına ilişkin değerlendirmelerinizde hemşirelerimizi hedef alan ifadeler kullanmışsınızdır.

Türk Hemşireler Derneği olarak, hemşirelerimizin büyük bir tepkiyle karşıladığı bu açıklamanızı kınıyoruz. Sağlık sisteminin omurgasını oluşturan hemşirelerimiz, özveriyle ve fedakarlıkla görevlerini yerine getirmektedirler. Pandemi döneminde de bu özverilerini en açık şekilde gösteren hemşirelerimiz, artan iş yükü ve mobbing gibi sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır.

Açıklamanızda hemşirelerimizin “şikayetçi” ve “talepkar” bir profil çizilmesi kabul edilemez. Hemşirelerimiz, haklarını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etmektedirler. Bu talepler, şikayet değil, sağlık sisteminin iyileştirilmesine yönelik bir adımdır.

Hemşirelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sağlık sisteminin genel iyileştirilmesi için de gereklidir. Hemşirelerin motivasyonlarının ve çalışma arzularının artması, hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmamızı sağlayacaktır.

Sizden ricamız, hemşirelerimizin emeklerini ve katkılarına saygı göstermeniz ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gerekli adımları atmanızdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.