height="132" />
Elazığ’da Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Yakalandı

Elazığ’da Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Yakalandı

ABONE OL
Mar 13, 2024 13:18
Elazığ’da Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 12 Mart 2024 tarihinde Nitelikli Dolandırıcılık suçu ile ilgili yürütülen bir soruşturma gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında, 2 şüpheli şahsın kendilerini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan Polis Memuru olarak tanıtarak Arıcak ilçesinde bir vatandaşı dolandırdıkları belirlendi. Dolandırıcılar, mağduru 21.000 Türk Lirası, 1900 Dolar, 1000 Euro, 1 adet 5’li altın, 4 adet yarım altın ve 34 tam altın olmak üzere toplam 750.000 Türk Lirası değerinde dolandırdılar.

Şikayet üzerine yapılan çalışmalarda, şüphelilerin Arıcak ilçesine geldiği araç tespit edildi. Hilvan/Şanlıurfa’da yapılan operasyonda (2) şüpheli şahıs ile birlikte dolandırıcılık konusu para ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar Elazığ’a getirilmek üzere gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen  2 şüpheli şahıs Nitelikli Dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

Dolandırıcılık vakalarından korunmak için:

  • Kendini polis, savcı veya başka bir resmi makam olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olun.
  • Kimlik ve görev belgelerini görmeden ve teyit etmeden bu kişilere herhangi bir bilgi veya belge vermeyin.
  • Parasal işlemler için resmi kurumları ve kanalları kullanın.
  • Şüpheli durumlarda 155 Polis İhbar Hattı’nı arayarak bilgi alın veya durumu bildirin.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların güvenliğini ve huzurunu korumak için çalışmalarına aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.