height="132" />
Elazığ’da Tefecilere Operasyon: 3 Kişi Gözaltına Alındı

Elazığ’da Tefecilere Operasyon: 3 Kişi Gözaltına Alındı

ABONE OL
Nis 26, 2024 16:42
Elazığ’da Tefecilere Operasyon: 3 Kişi Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik suçu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara yüksek faizle borç para verdikleri, ileri tarihli çeklerin takas suretiyle fiyatını düşürdükleri ve borcunu ödeyemeyen şahıslar için pos tefeciliği yaptığı değerlendirilen 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda çok sayıda çek ve senet, 2 adet pos cihazı ve 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 16 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Sevk edilenlerden 3 şahıstan; 1 şahıs savcılık tarafından serbest bırakılırken , 2 şahıs tutuklandı..

Bu operasyon, Elazığ’da tefecilikle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Emniyet ve adli makamlar, tefeciliğe karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini açıkladılar.

Tefecilik Mağdurları Ne Yapmalı?

Tefeciliğe maruz kalan vatandaşların, 156 Polis İmdat Hattı veya Alo 112 Acil Yardım Hattı’nı arayarak ihbarda bulunmaları ve yasal haklarını kullanmaları önemlidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.