height="132" />
“Mahzen-30” Operasyonu ile “Odacılar” Çökertildi: 34 Şüpheli Yakalandı, 18 Bin 635 Mağdur

“Mahzen-30” Operasyonu ile “Odacılar” Çökertildi: 34 Şüpheli Yakalandı, 18 Bin 635 Mağdur

ABONE OL
Nis 20, 2024 15:54
“Mahzen-30” Operasyonu ile “Odacılar” Çökertildi: 34 Şüpheli Yakalandı, 18 Bin 635 Mağdur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-30” operasyonlarıyla “Odacılar” adı verilen organize suç örgütünün çökertildiğini ve 34 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonların Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, bu operasyonlarla “Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçunu örgütlü olarak işleyen suç örgütünün üyelerinin faaliyetlerinin deşifre edildiğini ifade etti.

Operasyonlar sırasında sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanı vererek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen örgüt üyelerinin, mağdurlardan elde ettikleri gelirleri yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktardıkları ve daha sonra bu paraları kendi banka hesaplarına transfer ederek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları ortaya çıkarıldı. Toplamda 18 bin 635 vatandaşın mağdur olduğu belirtildi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, operasyonlar sonucunda suçtan elde edilen mal varlığının aklanması kapsamında 34 milyon 530 bin TL değerinde işlem hacmine sahip 1.283 banka hesabına el konulduğunu ve çok sayıda ruhsatsız tabanca, cep telefonu, sim kartı, banka ve kredi kartı ile dijital materyale de el konulduğunu açıkladı. Bu operasyonların MASAK ile koordineli olarak yürütüldüğü de belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.