height="132" />
MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde Değişiklik

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde Değişiklik

ABONE OL
Mar 10, 2024 13:43
MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde Değişiklik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi’nde değişikliğe gitti.

Yapılan değişiklikle birlikte, resmî ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve temel beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla istekleri doğrultusunda beceri geliştirme programları açabilecek.

Değişikliğin Önemli Noktaları:

  • Beceri geliştirme programlarının kurs alanları ve süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı ve diğer hususlarına ilişkin usul ve esaslar Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuz’da belirtilecek.
  • Kurs merkezlerine eğitim bölgesi, ortaöğretim kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanı içerisinde bulunan aynı tür okullardan öğrenci kabul edilmesi zorunlu olacak. Bu sayede öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim biriminden katılım sağlayabilecek.
  • Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde ve uluslararası mesleki ve teknik anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrenci şartı ile kurs açılabilecek.                                                                                                                                                                                                                                 Yapılan değişiklik, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve temel beceri kazanmaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına öğrenci kabulünde yapılan değişiklik, öğrencilerin bulundukları yerleşim biriminden katılım sağlayabilmelerini sağlayarak erişimi kolaylaştırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.