height="132" />
Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?

Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?

ABONE OL
Oca 29, 2024 12:54
Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle internette basit bir araştırma yaptığınızda kira sözleşmesinin doğru şekilde doldurulmuş örneklerine de ulaşabileceğinizi belirtelim. Herhangi bir kırtasiyeden boş kira sözleşmesi satın alabilirsiniz.

Bir emlakçı aracılığı ile evi kiralamak istediğinizde zaten sözleşmeler genellikle emlakçılar tarafından doldurulur. Ancak tüm bilgileri dikkatlice okumadan asla imzalamamanız gerektiğini de ekleyelim. Aynı zamanda özellikle mülk sahibi adının ve mülk adresinin kapı numarasına kadar doğru şekilde yazıldığından da emin olmalısınız.

Kira sözleşmelerinin bir örneği kiracıda bir örneği de mülk sahibinde olmalıdır. Sözleşmede mülkün genel ve özel koşulları ile demirbaşları mutlaka yazılmalıdır. Sözleşmeler zaten temelde 3 bölümden oluşuyor. Bunların biri kiracının bilgileri, diğeri mülk sahibinin bilgileri ve kalan son bölüm de mülke dair bilgileri içerir.

Kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler

  • Kontratı imzalayan taraflar mülk sahibi ve kiracı olmalıdır. Eğer değilse kişinin vekaletinin olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır.
  • Kiracı ve ev sahibi bilgilerinin yanlış olması durumunda elektrik ve su aboneliği açtırma gibi çeşitli işlemlerde sorun yaşanabilir.
  • Kontratta aylık kira bedeli mutlaka hem yazıyla hem de rakamla yazılı olmalıdır. Kiranın yıllık mı, aylık mı yoksa 3 aylık mı ödeneceği konusunda da gerekli bilginin yazılı olmasına dikkat edilmelidir.
  • Yıllık kira zammı tutarının neye göre belirlendiği ya da yüzdelik oranı kira sözleşmesinde mutlaka yer almalıdır.
  • Alınan depozito miktarı da yazı ve rakam ile sözleşmeye yazılmalıdır. Aynı zamanda mülkün boşaltılması halinde hangi durumlarda depozito iadesinin yapılıp yapılmayacağı da sözleşmeye eklenmelidir.
  • Kira ödemesinin bankaya yapılması bir seçenek değil zorunluluktur. Bu nedenle kontrat üzerinde mülk sahibinin hesap numarası bilgisi de bulunmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.