height="132" />
CHP’den “Maden Rezervleri İhalesi” ile ilgili açıklama

CHP’den “Maden Rezervleri İhalesi” ile ilgili açıklama

ABONE OL
Eki 21, 2022 23:17
CHP’den “Maden Rezervleri İhalesi” ile ilgili açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte “Maden Rezervleri İhalesi” ile ilgili açıklama yaptı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesindeki bakır rezerv alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
ÖZEL “EN BÜYÜK YOLSUZLUĞUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Grup Başkan Vekili Özgür Özel açıklamasında: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir ihaleyle yapılan en büyük yolsuzluğuyla karşı karşıyayız. Hepimizin olan 100 milyon ton bakır rezervini 30 milyona göre fiyat ver dediğiniz, 2 milyarlıkta teminat isteyip ihaleyi herkese uzak tuttuğunuz bir ihalede yandaş Cengiz Holding’e vermişler. Bu kadar iyi ballı börek bir iş olamaz. Şimdi 119 Milyon Dolara dünyanın en ucuz, en ucuzundan da 5 kat ucuz bakırını çıkaracak da satacak. Gürsel Erol konuyu ilk günden beri takip ediyor. Çünkü Elazığ’ın, Türkiye’nin hepimizin hakkıdır. Burada bedavaya verilen bakır madeni AK Partilinin de MHP’linin de hatta onların doğmamış çocuklarının da hakkının olduğu bir şey.” İfadelerine yer verdi.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da açıklamasında, Maden’de bulunan rezervlerin Cumhuriyet tarihinin en büyük rezervi olduğunu söyledi.
EROL “ŞARTLAR VE KOŞULLAR 3 KERE DEĞİŞTİ, İHALE 3 KERE İPTAL EDİLDİ”
Milletvekili Erol: “Bu cumhuriyet tarihimizin en yüksek bedel ile ihale edilen, alanda en yüksek bedelle maden bulunan maden alanı. Yaklaşık buradaki rezerv stokunun bugün ki değeri 30 milyar dolar. Bunun altında daha nelerin çıkabileceği, bu konu ile yetkili, teknik arkadaşlarımızın değerlendirmeleri daha farklı. burası normal madencilik ihale mevzuatına göre ihale edilmiş bir yer değil. Şartlar ve koşullar 3 kere değişti, ihale 3 kere iptal edildi. Sürekli bu firmanın almasına yönelik şartlar iyileştirildi. Bu işe 2 firmadan başka firmanın girmesi şansı yitirildi. Şeffaf herkesin girebileceği boyutta bir ihale yapılmadı. Ülkenin ekonomisine 30 milyon dolar artı değer katacak bir maden ocağının bu şekilde peşkeş çekilmesi ve kamu yararının yok sayılması ilin milletvekili olarak bizim duyarlılığımızı farklılaştırdı. İlk zamandan beri takip ediyorum. Burada kamu zararı oluşmuş durumda. İşi yerel mahkeme iptal etti, Danıştay yerel mahkemenin kararını iptal etti. Ama Danıştay’a bakanlıktan giden bilgiler Danıştay’ı yanlış bilgilendiren bilgiler. Doğru bilgiler gitmedi onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Bu aradaki Nisan ile Ekim arasında geçen zamanda paranın değer kaybetmesinden kaynaklı inanılmaz bir kamu zararı oluştu. Burada yapılması gereken en önemli şeylerden birisi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bu ihaleyi iptal ederek, sözleşmeyi ve şartnameyi oradaki sondajlar bittikten sonra rezervle ilgili bütün katılımcılara doğru bilgi vererek gerçek değerler üzerine yeni bir ihale yapılması lazım.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.