height="132" />
Şehri Kim Terk Edecek?

Şehri Kim Terk Edecek?

ABONE OL
Tem 13, 2022 15:58
Şehri Kim Terk Edecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’da katıldığı yerel bir televizyon programına, mesaj atarak bağlanan MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “MHP, CHP’den fazla oy almazsa istifa edip şehri terk edeceğim” dedi.

CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın yerel bir televizyon kanalında programa katıldı. Gündeme dair değerlendirmeleri sırasında MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in Gürsel Erol’un milletvekili olamayacağına dair mesaj atmasına Erol tepki göstererek, “Bir parti il başkanının kendi partisinin o şehirde varlığını hissettirmektir. Bir başka partinin varlığıyla ilgili kaygı yaratmak ya da onu sorgulamak değildir” dedi.

“ELAZIĞ’DA MHP’DEN FAZLA OY ALACAĞIZ”

Işıkver’in attığı mesaja tepki gösteren Erol, şöyle konuştu:

“Ben bu soruları muhatap bile almak istemem. Bir siyasi partinin iddiası ben bu şehirden milletvekili çıkartacağım, ben bu şehrin belediye başkanlığını alacağım olmalıdır.

Ben ‘MHP milletvekili çıkarmamalı diyemem’ benim böyle bir hakkım yok. Ben kendimi anlatırım ‘ben bu ilde milletvekili olacağım’ derim. Bir başka partinin milletvekili çıkarıp çıkarmayacağı üzerine iddia ortaya koyamam bu nasıl bir iddia? Niye partisin o zaman niye il başkanısın, niye aday değilsin ve aday çıkardığın kişiye haksızlık değil mi?

Biz iddialıyız Elazığ’da bu dönem cumhur ittifakının dört milletvekili AKP’de ama bu iki milletvekilini ben alacağım demek yerine CHP milletvekili çıkaramayacak diyor. Sanane, sen zaten bana oy vermeyeceksin senin partin var çünkü bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Bir parti il başkanının kendi partisinin o şehirde varlığını hissettirmektir. Bir başka partinin varlığıyla ilgili kaygı yaratmak yada onu sorgulamak değildir. Semih beyin bütün amacı CHP’nin milletvekili çıkarmasını engellemekse o zaman yarın kendisi aday olduğunda ne diyecek ‘arkadaşlar bana oy vermeyin yeter ki Gürsel Erol’a oy vermeyin’ mi diyecek?

Yarın siz milletvekili adayı olduğunuzda vatandaş size ‘sen seçilmek için bir şey söylemiyordun ki sen CHP’nin seçilmemesiyle ilgili söylüyordun’ demeyecek mi? Böyle bir mantık olabilir mi?

Ben bir iddia ortaya koyuyorum eğer Semih Bey MHP’nin adayı olursa biz MHP’den fazla oy alırız. Ben bir iddia ortaya koyuyorum. Elazığ’da MHP’den fazla oy alacağız”

İktidara gelmeleri halinde Elazığ ile ilgili çözümlerini aktaran Gürsel Erol; “İktidarımızda Elâzığ kalkınmada öncelikli pilot il olacak. Sorunları çözülmede ilk olacak. Elâzığ’ın sorunları tespit edilecek ve genel başkanımız Elâzığ’da grup toplantısı yapacak. Bir ile böyle sorumluluk duyması çok önemlidir.

KILIÇDAROĞLU ELAZIĞ’A GELECEK
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 134 milletvekili ile Elazığ’a gelerek çözüm önerileri hakkında lansman yapacağını söyleyerek; “Sayın Genel Başkanımız her ne kadar Tuncelili olsada kendisini fahri Elazığlı olarak kabul ediyor hakikaten öyledir benim gibi. Ben doğma büyüme buradayım başkanımızda burada okumuş. Elazığ’a özel hassasiyetleri var Elâzığ’la ilgili sayın genel başkanımız önümüzdeki aylarda buraya gelecek. Elâzığ’la ilgili karar aldı. İktidarımızda Elâzığ kalkınmada öncelikli pilot il olacak. Sorunları çözülmede ilk olacak. Elâzığ’ın sorunları tespit edilecek ve genel başkanımız Elâzığ’da grup toplantısı yapacak. Bir ile böyle sorumluluk duyması çok önemlidir.  Kalkınmada öncelikli pilot il Elâzığ olacak 134 milletvekili Elâzığ’a gelecek ve burada bir lansman yapılacak. Elâzığ’ın sorunlarıyla ilgili sunum yapılacak.” Dedi.

“GÜRSEL BEY MHP ADAYINDAN FAZLA OY ALIRSA BEN İSTİFA EDECEĞİM”

“Açık ve net söylüyorum CHP milletvekili çıkarmayacak” diyen MHP’li Işıkver ise, şu ifadeleri kullandı:

“MHP birinci parti olacak iftira atıyor çamur at izi kalsın konuştuklarıyla neleri ima ettiği açık bir şekilde görüyor ve hodri meydan diyorum. 20 senedir ticaretin içerisindeyim bırakın hakkımda verilmiş bir hüküm açılmış bir soruşturma dahi yoktur.

Bir siyasetçi net olacak. MHP, CHP’den fazla oy almazsa ben bu şehri terk edeceğim. Kendi terk edecek mi? Gürsel bey MHP adayından fazla oy alırsa ben istifa edeceğim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.