DOLAR

32,2638

-0.05%
EURO

35,0899

-0.02%
ALTIN(gr)

2.469,17

0,13%
BİST 100

10319.96

0,13%
height="132" />
Kuyumcular düğün hazırlığındaki vatandaşları  sahte altına karşı uyardı

Kuyumcular düğün hazırlığındaki vatandaşları  sahte altına karşı uyardı

ABONE OL
May 15, 2022 14:52
Kuyumcular düğün hazırlığındaki vatandaşları  sahte altına karşı uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuyumcular  altına yatırım yapmak isteyenleri ve  düğün hazırlığındaki vatandaşları  sahte altına karşı uyardı.

Sahte altının anlaşılmasının çok zor olduğunu kaydeden kuyumcular, bazı sahte altınların kuyumcular tarafından bile anlaşılamadığını dile getirdiler.  Kuyumcular vatandaşların  sahte altın nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için tanıdıkları kuyumculardan alışveriş yapmaları gerektiğini ifade ettiler.

“SAHTE ALTIN YAPAN FİRMALAR VAR”

 Sahte altına karşı vatandaşları uyaran  Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı; ” Kuyumcularımızın, bilerek sahte altın satması söz konusu değil. Dönem dönem sahte altınla karşılaşıyoruz. Sahte altın yapan firmalar var. Sahte ürünleri satmaya çalışıyorlar.

Altının, sahte olup olmadığını anlamanın birkaç işlemi var. Bunları yapmadığımız sürece  ayırt etmemiz söz konusu değil. Kuyumcu arkadaşlarımızın bile  bazen  yanıldığını biliyoruz. Boşluğumuzdan yararlanabiliyorlar. Bizler bu işi fark ettikten sonra; kolluk kuvvetlerimiz devreye giriyor.  Emniyet birimlerimizin çalışmaları sonrasında  sahte ürün satan  şahıslar yakalandı” dedi.

3 KİŞİ YAKALANMIŞTI

Elazığ’da sahte altın satarak  kuyumcuları dolandıran zanlılar Malatya’da yakalanmıştı. Malatya  İl Emniyet  Müdürlüğü Ekipleri’nin, çalışması sonrasında tespit edilen 2’si kadın 3 kişi Malatya’da yakalanmıştı. Elazığ  Adalet  Sarayı’nda hakim karşısına çıkan zanlılardan  ikisi  adli kontrol şartlı ile serbest kalırken bir  kadın ise tutuklanmıştı. Olayın  güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde; şapkalı bir kadının, kuyumcuya sahte altın verdiği ve sürekli telefonu ile uğraşarak kuyumcunun  dikkatini dağıttığı görülmüştü. Ortaya çıkan kamera kayıtları şehir genelinde uzun bir süre konuşulmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.