height="132" />
Elazığ’da, kantini bulunmayan okullar için “Kantinbüs Projesi” yapıldı

Elazığ’da, kantini bulunmayan okullar için “Kantinbüs Projesi” yapıldı

ABONE OL
Nis 9, 2022 16:08
Elazığ’da, kantini bulunmayan okullar için “Kantinbüs Projesi” yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da, kantini bulunmayan okullar için “Kantinbüs Projesi” yapıldı. Kantin İş Sen Elazığ Şube Başkanı Leyla Yıldırım,”Türkiye’de bir ilk olan bu hizmet umarız kantini olmayan tüm okullarda uygulanır” dedi.

Kırsal kesimlerdeki kantini bulunmayan okullarda kantin hizmeti sunulması için Kantin İş Sen Elazığ Şubesi harekete geçildi. Bu kapsamda bir minibüs, ‘Kantinbüs’ haline getirildi. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen proje için tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vedat Demiral, Kantin İş Sen Genel Başkanı Okan Fırat, STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı. ‘Kantinbüs’ün ilk durağı ise Baskil ilçesine bağlı Mustafa Bilbay İlk ve Ortaokulu oldu. ‘Kantinbüs’ü gören çocuklar ise büyük bir mutlulukla ücretsiz alışverişlerini yaptılar. Öte yandan Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi kurum öğretmenlerinden Filiz Kılıç Sağlam’ın yürütücülüğünü yaptığı kantini olmayan köy okullarına bilim sanat merkezi öğretmenlerince bilimsel ve sanatsal çalışmaların yapılacağı etkinlik projesi de hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler birbirinden farklı etkinlikler yaparak çocukların gelecek hedeflerine yönelik ufuklarını açmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.