height="132" />
“Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi” Elâzığ’da faaliyetlerini hızla sürdürüyor

“Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi” Elâzığ’da faaliyetlerini hızla sürdürüyor

ABONE OL
Şub 18, 2022 19:55
“Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi” Elâzığ’da faaliyetlerini hızla sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Partinin, kadının başta ekonomi olmak üzere hayatın her alanında güçlenmesi için başlattığı “Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi” Elâzığ’da faaliyetlerini hızla sürdürüyor.

Projenin amacı

Projeye göre, tüm illerde kurulması amaçlanan kooperatiflerle kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlamak. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çocukların gelişimi gibi konularda da orta ve uzun vadeli katkıları olacak proje sayesinde ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlar, hukuken sahip oldukları haklarını bilmek, araştırabilmek ve onlara sahip çıkmak konularında zaman içinde daha güçlü olacak.

GÜNEŞİN KADINLARI ‘HİZMETTE SINIR YOKTUR’ DİYEREK ÇALIŞIYOR

Güneşin Kadınları Elazığ kadın emeğini öne çıkaran çalışmalarına durmadan, yılmadan devam ediyor. Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdamına katılımın arttırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan Kadın Kooperatifleri kurulması çalışmaları il bazında 7 sırada 7 üyesiyle Elazığ’da kuruldu. Bir yıl önce Elazığ’da Güneşin Kadınları Elazığ Kadın Girişimi Üretme ve İşletme Kooperatifi yaptığı güzel çalışmalarla vatandaşlarımızın ilgisini çekmeye başladı.
Kurulduğu günden beri kooperatif başkanlığını yürüten Mesuda cömert, kooperatif olarak yaptıkları hizmetleri açıklarken şunları kaydetti:
“Çalışmalarımızda hizmette sınır yoktur düşüncesiyle yola çıktık. Elazığ genelinde kooperatif bilinci ve farkındalığın arttırılması başarılı kooperatifçilik örnekleri ile doğrudan yerel halkla buluşturulması, kırsalda yaşanan sorunların tespit edilerek kooperatif çatısı altında çözüm üretilmesi amaçlarıyla kooperatifimiz kurulmuştur. Bu aşamada Güneşin Kadınları Kooperatif Başkanı olarak 7 kişi olarak başladığımız bu Kadın girişiminde gururlu ve umutlu bir şekilde çoğalarak 1. yılımızı doldurduk. İlk başladığımız aşamada her kadının kendi içindeki gücü keşfederek neler yapabileceğine tanık olduk, yeri geldi sabah erkenden kalktık, yeri geldi paketlemeleri, servisleri tüm yönetim kurulu üyeleri olarak teker teker ellerimizle kapatıp kargolardık. Bunları hayata geçirmek bizim için çok büyük bir gururdu ve devamında çok güzel hedeflerimiz var bunları yavaş yavaş tamamlıyoruz.

HEDEF 1000 KG ERİŞTE

Güneşin kadınları kooperatifinde el emeği göz nuru, salçadan, reçele, kurutmalık, ev yapımı sirke, Elâzığ’a has el işleri hediyelik eşyalarla hizmet veriyoruz. On bir ayın sultanı ramazan için hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan için 1000 kilo erişte siparişi almış bulunuyoruz. Elazığlı güneşin kadınları olarak fabrika gibi erişte üretiyoruz.

Bir küçük umut ve heyecanla başladığımız bu yolda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Güneşin Kadınları Kadın İşletme ve Üretim Kooperatifi  olarak satış mağazamızda kadınlarımızın el emeği ile hazırladığı gıda ürünlerini ve sanat eserlerini bulabilirsiniz. Bizim inancımız her kadının ilk önce kendi hayatından tatmin olduğu kendi ekonomik gücünü kazandığı ve bu şekilde ailesine, ülkesine katkı sağladığı bir sistem geliştirmek. Hem gıda ürünlerimizin, eriştelerimizin, derviş pirincimizin, mezelerimizin, reçellerimizin tadına bakmak isterseniz hem de el yapımı eserlerimizi görmek isterseniz mağazamıza bekleriz. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederiz, hepimiz birlikte güçlüyüz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.